Terug naar overzicht

Domotica

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Bekijk en vergelijk het domotica assortiment om je huis slimmer te maken. Jouw bestelling wordt altijd gratis thuisbezorgd of haal je gratis op in één van onze 23 stores.

Wat is domotica?

Domotica is het domein van huiselijke elektronica, en wordt ook wel huisautomatisering of smart home genoemd. Door domotica in jouw huis te integreren, combineer je technologie en diensten met als doel een betere kwaliteit van wonen en leven. Diverse processen in en om het huis worden namelijk door domotica geautomatiseerd. Zo beveilig je jouw huis, zet je de lampen aan of uit en weet je precies wanneer de zon schijnt. Allemaal vanaf jouw iPhone, iPad of Apple Watch. Een domotica-systeem in huis is mogelijk wanneer de aangesloten producten met elkaar communiceren en daarbij hetzelfde platform gebruiken. Op dit moment is er nog geen standaard platform dat iedere fabrikant gebruikt.

Apple HomeKit

HomeKit is een platform dat geïntroduceerd is door Apple. Met HomeKit kun je apparaten in huis, onafhankelijk van het merk, met elkaar laten communiceren via je iPhone, iPad of Apple Watch. Fabrikanten kunnen HomeKit inbouwen in hun producten en apps. Daarbij maakt het niet uit wie de huisapparatuur heeft gefabriceerd, zolang ze HomeKit maar ondersteunen. Vervolgens zijn de apparaten los te besturen via de app van de fabrikant, of bedien en beheer je alle apparaten tegelijk vanuit de Woning-app (beschikbaar vanaf iOS 10) op jouw iPhone, iPad of Apple Watch. Ook Siri speelt een belangrijke rol: zo kun je Siri vragen om de verwarming hoger te zetten of om je favoriete muziek af te spelen.