Terug naar overzicht
Amac Scholen Uitgelicht

Uitgelicht

Uitgelicht

We nemen u graag mee in het proces dat we hedendaags met o.a. het Insula College, Hondsrug College, de Snijdersschool en OMO Scholengroep doorlopen. Ook belichten we de laatste technologische ontwikkelingen op een toegankelijke manier.

Meer weten?

Wilt u ook gebruik maken van onze kennis en ervaring? Of wilt u weten hoe uw school er momenteel voorstaat op het gebied van digitalisering? Neem dan gerust contact met ons op.

Interview Insula College

In 2014 werd er op het Insula College in Dordrecht besloten dat de huidige manier van leren meer bij deze tijd moest passen. Omdat de school weinig ervaring had in digitaal onderwijs, schakelde zij Amac Educatie in. Een jaar later werd het ICT-rijke onderwijs geboren en sinds eind 2015 werken leerlingen met een MacBook.

Mobile Device Managment

Bij de implementatie van iOS of Mac in het onderwijs wordt het beheer ervan al snel een complexe, tijdrovende bezigheid. Met behulp van een Mobile Device Management systeem centraliseert u het beheer van alle iOS of Mac devices binnen uw onderwijsinstelling.
Meer informatie

Hondsrug College

Het Hondsrug College in Emmen wil het beste uit haar leerlingen halen. Daarom is zij in april 2011 gestart met een project waarbij iPads worden ingezet in het onderwijs. Nog in datzelfde schooljaar hebben drie klassen proef gedraaid met een innovatief onderwijskundig project met de iPad: “Leren op Maat”. Deze klassen zijn volledig digitaal waardoor de leerlingen geen leerboeken, maar enkel nog iPads in hun boekentas meedragen.

Cloudcast

Amac Cloudcast is een krachtige narrowcasting oplossing die werkt op zowel de iPad als op displays. In het onderwijs wordt het gebruikt om informatieverspreiding en communicatie met de leerlingen of studenten te verbeteren. Wij helpen u om een narrowcasting oplossing op maat te creëren.
Meer informatie

J. H. Snijderschool

In 2011 is basisschool de J.H. Snijdersschool in Rijswijk begonnen met de inzet van Apple apparatuur. Bram van Mil is leerkracht en ICT’er op de school. “Bij ons op school heeft nog niet elke leerling een eigen iPad, waardoor het vaak voorkomt dat een kind geduld moet hebben als een ander kind met de iPad bezig is. We zien hierdoor wel dat de iPad heel goed gebruikt wordt. Onze droom is dan ook dat elke leerling straks een eigen iPad heeft.”

Omo Scholengroep

Sinds een aantal jaar werken de vier scholen van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. met de iPad. Hierbij speelt de Amac Store in Bergen op Zoom een grote rol. Peter Kil is directielid financiën van de scholengroep: “Ouders bestellen de iPad via een speciale webshop en halen de iPad vervolgens in de Amac Store op. Dat is een wisselwerking die heel goed bevalt.”