Terug naar overzicht

Externe harde schijf

  1. 1
  2. 2

  1. 1
  2. 2

Bekijk en vergelijk alle externe harde schijven. Bestel jouw externe opslagmedium en deze wordt altijd gratis thuisbezorgd of haal je gratis op in één van onze 50 stores.

Externe harde schijf kopen kopen bij Amac

Wil jij gegevens die op jouw Mac, pc, iPad of iPhone staan veiligstellen? En die gegevens, als het even kan, altijd mee kunnen nemen? Dan zit je goed bij Amac. Bij ons vind je diverse soorten externe dataopslag om jouw gegevens veilig te stellen, de huidige capaciteit van jouw computer, tablet of telefoon uit te breiden of gegevens snel over te dragen van het ene naar het andere apparaat.

Voordelen van het kopen van een externe harde schijf

Een externe harde schijf gebruik je om:

  • Allerlei gegevens veilig op te slaan: foto’s, video’s, muziek, schoolwerk en werkbestanden;
  • Geheugen op je Mac, computer of laptop vrij te maken;
  • Bestanden over te zetten van het ene naar het andere apparaat.

Een externe harde schijf is eenvoudig in gebruik, omdat je deze snel kan koppelen en ontkoppelen aan een van jouw apparaten. Qua gewicht kun je kiezen uit twee soorten harde schijven: de kleine, lichte draagbare versie. Deze is ideaal voor wanneer je veel op pad. De wat grotere versie is stevig en past mooi op jouw bureau, naast jouw Mac of computer.

Verschillende opslagmogelijkheden

Tussen de vormen van externe dataopslag zitten een aantal verschillen. Kies uit:

  • SSD (solid state drive): SSD is een extra snelle harde schijf zonder bewegende onderdelen. Dit zorgt ervoor zorgt dat de externe opslag een stuk sneller en veiliger is dan een hard disk drive.
  • HDD (hard disk drive): een HDD is een mechanische harde schijf met bewegende onderdelen. Deze traditionele harde schijven hebben over het algemeen meer opslagruimte dan een SSD.
  • Een andere vorm van externe opslag is een USB-stick. Hiermee kan jij minder zware data overzetten naar een ander apparaat, veiligstellen of makkelijk meenemen. Deze is te gebruiken voor jouw computer of laptop, daarnaast zijn er ook versies die op jouw iPhone of iPad passen dankzij een Lightning-aansluiting.

Sluit een externe harde schijf aan via USB, USB-C, Thunderbolt- of Lightning-aansluiting en ervaar de snelle dataoverdracht van extra dataopslag.

Externe harde schijf aanbevolen voor

Een externe harde schijf is ideaal wanneer je reservekopieën wilt maken van al jouw bestanden, gegevens wilt verdelen tussen verschillende apparaten of gegevens wilt veiligstellen. Reservekopieën maken kan zowel bekabeld met een HDD- of SSD-schijf, als draadloos met een Airport Timecapsule van Apple. De schijven zijn beschikbaar voor zowel Apple-computers als Windows-machines, zodat je ze op verschillende apparaten kunt gebruiken. Zo zet je alle foto’s, bestanden en reservekopieën van jouw apparaten op één schijf.