Terug naar overzicht

Dataopslag

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dataopslag kopen bij Amac

Ben jij op zoek naar meer opslag voor je Mac, Windows pc, iPhone of iPad? Dan zit je goed bij Amac. Je kunt jouw huidige geheugen uitbreiden met interne of externe opslag. Zo heb je keuze uit een groot aanbod van interne en externe harde schijven, solid state drives (SSD), USB-sticks of draadloze opslag.

Voordelen van het kopen van dataopslag

Met een harde schijf verbreed jij het gebruik van jouw MacBook, laptop of computer en maak reservekopieën om al jouw vakantiefoto’s op een veilige plek op te slaan. Ook is het mogelijk om in oudere MacBook modellen een SSD te laten inbouwen*. Zo maak je jouw MacBook niet alleen sneller, maar zorg je ook voor extra opslag. Handig als je iCloud-opslag vol zit.

Verschillende opslagmogelijkheden

Tussen de vormen van dataopslag zitten een aantal verschillen. Zo heb je:

  • SSD, wat staat voor solid state drive. SSD is een snelle harde schijf zonder bewegende onderdelen. Dit zorgt ervoor zorgt dat de externe of interne opslag een stuk sneller en veiliger is dan een hard disk drive. Deze gaat ook veel minder snel kapot.
  • HDD, wat staat voor hard disk drive. Een hard disk drive is een mechanische harde schijf met bewegende onderdelen. Dit zijn redelijk ouderwetse harde schijven. Een HDD is vatbaarder voor schade en is aanzienlijk langzamer ten opzichte van een SSD. Beide vormen zijn te gebruiken als intern en extern geheugen.
  • • Daarnaast is er natuurlijk ook de optie om jouw data mee te nemen op een kleine USB-stick. Deze past gemakkelijk in de broekzak en heb je zo altijd bij de hand. Let op dat je de goede aanlsuiting pakt voor jouw Apple-apparaat. Een USB 3.0 past niet gelijk op een MacBook Pro of Air 2020.

Sluit een harde schijf aan via USB, USB-C of Thunderbolt en ervaar de snelle dataoverdracht van extra dataopslag.

Ook iPhone of iPad kan soms wat extra geheugen gebruiken. Hiervoor kun je het makkelijkste iCloud-opslag gebruiken. Zo kun je altijd en overal jouw favoriete foto’s en video’s bekijken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. Aan de andere kant zijn er externe opslagsticks die je rechtstreeks op jouw iPhone of iPad kunt verbinden. Deze sluit je aan op de Lightning- of USB-C-poort van jouw apparaat. Zo heb je al jouw belangrijke bestanden altijd in je broekzak.

Verschillende soorten dataopslag voor Apple

Je kunt op een aantal manieren jouw data opslaan. Als je vaak reservekopieën moeten maken kun je dit het beste doen op een externe HDD- of SSD. Hetzelfde proces kan ook compleet draadloos gedaan worden. Hiervoor gebruik je een Timecapsule of externe schijf die je rechtstreeks op jouw Wifi-modem aansluit. Zo zet je alle foto’s, bestanden en reservekopieën van jouw apparaten op één schijf.

Dataopslag kopen doe je bij Amac

Koop jij een harde schijf of USB-stick online bij Amac, dan wordt deze gratis thuisbezorgd. Ook kan je ervoor kiezen om je dataopslag product gratis af te halen in één van onze 50 stores.

*Meer informatie vind je op onze pagina over MacBook onderhoud.