Terug naar overzicht

Apple Pay nu ook bij Amac

Patrick
dinsdag 11 juni 2019
Door Patrick

Voortaan kun je je portemonnee (en dus je betaalpas) lekker in je jas of tas laten, want vanaf nu kun je ook bij Amac betalen met Apple Pay. Momenteel is dit alleen mogelijk als je een ING-rekening hebt. Maar hoe gebruik je Apple Pay en wat heb je daarvoor nodig? In dit blog leggen we je het allemaal uit!

Apple Pay: nu beschikbaar in Nederland

In Amerika en andere landen (waaronder onze Belgische zuiderburen) is het al een tijd mogelijk om te betalen via Apple Pay, maar in Nederland was helaas het nog lang wachten geblazen. Het moment is nu dan eindelijk aangebroken, want Apple Pay werkt vanaf heden zowel in onze webshop als in een van onze 47 Amac Stores! Houd bij het afrekenen jouw iPhone of Apple Watch voor de betaalterminal en de betaling vindt meteen plaats. En aangezien amac.nl een van de eerste Nederlandse webshops is waarin je kunt betalen met Apple Pay, is dat voor ons natuurlijk wel een primeur! De enige keerzijde aan het verhaal is wel dat het momenteel alleen mogelijk is om Apple Pay te gebruiken als je een rekening hebt bij de ING Bank.

Wat heb ik nodig om Apple Pay te gebruiken?

Om Apple Pay als contactloos betaalmiddel te gebruiken in een winkel, heb je een iPhone nodig die een ingebouwde NFC-chip heeft. Dit is een speciale chip waarmee een draadloze verbinding gemaakt wordt tussen jouw iPhone en een betaalterminal. Naast een rekening bij de ING Bank, kun je Apple Pay alleen gebruiken met de volgende Apple-apparaten:

 • iPhone 6 en nieuwer.
 • iPhone SE.
 • Apple Watch (1e generatie) en nieuwer.

Apple Pay activeren: zo doe je het

Heb je een iPhone 6 of nieuwer of een Apple Watch? Dan kun je hierop Apple Pay activeren. Om dit op jouw iPhone of Apple Watch in te stellen, heb je de ING Bankieren-app nodig. Heb je deze app nog niet op jouw iPhone staan? Download dan eerst de ING Bankieren-app.

Zo activeer je Apple Pay op jouw iPhone of Apple Watch:

 1. Open de ING Bankieren-app. Als het goed is krijg je meteen een pop-up te zien waarbij je Apple Pay meteen kunt activeren.
 2. Mocht je deze pop-up eerder al hebben weggeklikt of heb je hem niet gekregen? Klik in de app op het ‘hamburgericoontje’ in de linker bovenhoek en ga naar ‘Instellingen’. Klik vervolgens op ‘Apple Pay’.
 3. Kies met welke rekening je met Apple Pay wilt betalen.
 4. Selecteer het apparaat dat je wilt gebruiken en klik op ‘Zet in Apple Wallet’.
 5. Lees en accepteer de voorwaarden en je bent klaar!

Hoe gebruik ik Apple Pay?

iPhone
Als je jouw iPhone wilt gebruiken om contactloos te betalen, is het eerst belangrijk om te weten welke iPhone je hebt.

Als je een iPhone met een fysieke thuisknop hebt, gebruik je namelijk Touch ID om contactloze betaling te bevestigen. Houd hiervoor je vinger op de thuisknop terwijl je de iPhone voor de betaalterminal houdt.

Heb je een iPhone zonder fysieke thuisknop, zoals de iPhone X of XR? Dan bevestig je de betaling juist met Face ID. Hiervoor moet je twee keer op de zijknop drukken, ontgrendel je de iPhone met Face ID en houd je hem vervolgens voor de betaalterminal.

Contactloos betalen met Apple Watch

Apple Watch
Als je een Apple Watch hebt, kun je zelfs nóg sneller contactloos betalen. Met Apple Watch druk je tweemaal op de thuisknop om meteen de betaalpas in je Wallet tevoorschijn te halen. Houd de Apple Watch voor de betaalterminal en je bent klaar!

Maar wat nou als je jouw Apple Watch verliest? Geen zorgen, mocht je de Watch verliezen dan hoef je niet bang te zijn dat iemand deze kan gebruiken om een betaling te doen. Zodra de Apple Watch niet meer om je pols zit, is er namelijk een wachtwoord vereist om een betaling te voltooien. Wel zo veilig dus!

Hoe gebruik ik Apple Pay online?

Apple Pay is niet alleen te gebruiken in onze stores, maar ook op amac.nl ! Als je dus een aankoop wilt doen in onze webshop, kun je ook betalen met Apple Pay wanneer je deze bezoekt in Safari. Als je echter een andere webbrowser gebruikt (Google Chrome, Internet Explorer etc.), dan zal de Apple Pay-button niet zichtbaar zijn. Daarnaast is Apple Pay als betaaloptie alleen mogelijk wanneer je onze webshop bezoekt op een:

 • iPhone-model met Touch ID of Face ID (met uitzondering van iPhone 5s).
 • iPad-, iPad Pro-, iPad Air-, of iPad mini-model met Touch ID of Face ID.
 • MacBook-, MacBook Air- of MacBook Pro-model met Touch ID.
 • Mac uit 2012 of later zonder Touch ID, in combinatie met een geschikte iPhone of Apple Watch.
Patrick
dinsdag 11 juni 2019
Door Patrick