Terug naar overzicht

De perfecte HomeKit-accessoires voor in huis

Remco
donderdag 22 juli 2021
Door Remco

Een thermostaat die de temperatuur voor je regelt, lampen die vanzelf aangaan en de tv met je stem aanzetten. Met verschillende HomeKit-accessoires zorg jij ervoor dat je languit op de bank kunt blijven liggen. Wat is HomeKit nou precies en welke producten gebruik je erbij? We leggen het je uit.


Wat is HomeKit?

HomeKit is een platform dat geïntroduceerd is door Apple. HomeKit wordt verwerkt in producten van verschillende fabrikanten, zodat producten met HomeKit-ondersteuning met elkaar kunnen samenwerken. Daarnaast kun je apparaten die HomeKit ondersteunen bedienen met Siri én samen laten komen in de Woning-app die in iOS 10 geïntroduceerd is. Je bedient al jouw HomeKit-apparatuur dus met één app, in plaats van een aparte app voor ieder product.


Homekit

"Ben jij als eerste weer onderweg naar huis? Dan ziet Tado op basis van jouw locatie dat het huis verwarmd moet worden"


Tado laat je thuiskomen in een warm huis

Met de slimme thermostaat en radiatorknoppen van Tado regel jij altijd en overal de temperatuur in huis. Sta op in een warm huis, trek de deur achter je dicht als je naar je werkt gaat en Tado zal de temperatuur laten dalen zodra de laatste bewoner het huis verlaat. Ben jij als eerste weer onderweg naar huis? Dan ziet Tado op basis van jouw locatie dat het huis verwarmd moet worden, zodat je niet thuiskomt in een koud huis. Ga je naar bed, dan laat Tado de temperatuur automatisch dalen. Zo bespaar je met Tado een hoop energiekosten. Daarnaast werkt Tado samen met de lampen van Phillips Hue.


Tado Homekit


De deur gaat open en de lampen gaan aan

Op het moment dat je thuiskomt en naar de voordeur loopt, zie je dat de lampen aanspringen. Het zijn jouw Phillips Hue lampen die verbonden zijn met de Tado thermostaat. Door de lampen te verbinden met Tado, worden deze ook aangezet op basis van jouw locatie. Ook zonder Tado zijn de Phillips Hue lampen ideaal om te hebben. Ga wanneer je thuiskomt op de bank zitten, zet je favoriete serie aan en vraag Siri: ‘Siri zet de lampen in de woonkamer op blauw’. Daarnaast kun je in de Woning-app al jouw Phillips Hue lampen indelen in ruimtes, voor het apart beheren van elke ruimte. Zet bijvoorbeeld alle lichten op de bovenverdieping uit als je naar beneden loopt, en de lichten in de woonkamer aan.


Hue Homekit

"Check dan via de Woning-app met Eve Door & Window welke ramen en deuren nog openstaan of juist dichtzitten! "


Eve-serie voor binnen en buiten

Ga je naar buiten voor een boodschap, maar heb je geen idee hoe warm je jezelf moet aankleden? Dan kun jij met Eve Weather aan Siri vragen: ‘Siri hoe warm is het buiten?’. Je weet dan precies welke jas je aan moet doen. Ben je binnen en weet je niet meer of je de deur goed dicht hebt gedaan? Check dan via de Woning-app met Eve Door & Window welke ramen en deuren nog openstaan of juist dichtzitten! Zit alles al een tijd dicht en heb je frisse lucht nodig? Dan zal Eve Room aangeven dat het verstandig is om een raam open te zetten. Dit accessoire meet namelijk de luchtkwaliteit in jouw huis. Wil je iets anders gaan doen in plaats van nog een aflevering van die ene serie? Zet jouw televisie dan uit met Eve Energy. Vraag: ‘Siri, zet mijn tv uit’ en Siri zal jouw apparaat uitschakelen.


Eve Homekit


Met de HomeKit accessoires maak jij jouw huis slimmer. Ben je benieuwd naar het hele HomeKit-assortiment bij Amac? Kijk dan hier verder.

Bekijk alle HomeKit-accessoires

Remco
donderdag 22 juli 2021
Door Remco