Terug naar overzicht
Amac Onderwijs Seminar februari 2021

Amac Onderwijs Seminar
februari 2021

Digitaal vooruit!

Op woensdagmiddag 10 februari 2021 vond voor de 7e keer het Amac Onderwijs Seminar plaats. Dit jaar organiseerde we een compact programma voor PO en VO, dat weer bol stond van inspiratie rondom Apple in het onderwijs. Wij begonnen het event plenair met Bas Haring en we eindigden met Daisy Mertens. Tussen deze sprekers in waren twee presentatierondes. En tijdens deze rondes was er ook ruimte voor een Q&A met de spreker. Het seminar sloten we af met een quiz, waarbij een aantal mooie prijzen te winnen waren.
Neem contact op met Amac Onderwijs

Opening & keynote Bas Haring

We trapte het seminar af met een klein kijkje achter de schermen bij Amac. Daarna was het woord hoogleraar, schrijver en volksfilosoof Bas Haring.

Presentatieronde 1

Schoolleiders

ICT betaalbaar houden

Ferdinand Plantinga, SG Thorbecke

Elke leerling een iPad. Dat wil iedereen! Maar hoe? In deze sessie nam Ferdinand je mee in zijn verhaal over de implementatie van iPad op SG Thorbecke. Welke keuzes hebben zij gemaakt? Welke uitdaging kwamen ze tegen? Hoe organiseerden zij de uitrol van honderden iPads? En hoe hou je het allemaal betaalbaar?

ICT-coördinatoren

Apple-beheer op een Apple Distinguished School

Liesbeth Heijman, OBS De Stapsteen

Het beheren van devices is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Dat geldt zeker voor Apple Distinguished School OBS De Stapsteen. Liesbeth vertelt over het hoe en waarom van het beheren, welke keuzes er zijn gemaakt en welke uitdagingen zijn overwonnen. En, ook niet onbelangrijk; wat de opbrengsten zijn.

Leraren & docenten

Digitaal toetsen

Frank IJdema, Apple Professional Learning Specialist

Toetsing is een van de instrumenten van de leraar om de voortgang van een leerling te kunnen bepalen. Maar zo vanzelfsprekend als het toetsen in het lokaal is, zo veel vragen en uitdagingen zijn er bij online toetsen. Tijd voor een frisse blik, tips en voorbeelden om online toetsen makkelijker en leuker te maken.

Presentatieronde 2

Schoolleiders

Implemeteren: kun je dat leren?

Kees Versteeg, Griftland College

Kees is inmiddels al lang geen onbekende meer in onderwijsland. Hij was een van de eerste met de introductie van iPad in het onderwijs. Hij stond aan de wieg van Zuludesk, het huidige Jamf School. In deze sessie heeft hij vooral aandacht voor weerstand die komt kijken bij de implementatie van technologie in school. Welke uitdagingen kom je tegen en hoe overwin je die? Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de bovenbouw.

ICT-coördinatoren

Implementatie van Apple in het onderwijs

Bram Elderman

De ontwikkeling van technologie staat nooit stil. Dat geldt uiteraard ook voor de onderwijs tools van Apple. In deze sessie nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen van de gratis Apple-apps Klaslokaal en Schoolwerk, vertellen we over de toekomst en geven we tips en tricks zodat je deze veelzijdige tools nog beter op school kunt benutten.

Leraren & docenten

Creativiteit in digitale tijd

Kurt Klynen, Apple Distinguished Educator

Kurt is creativiteit. De Vlaamse APL specialist, tegenwoordig woonachtig in de VS, begon 19 jaar geleden zijn onderwijs loopbaan. Nu helpt hij docenten over de hele wereld met het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs materialen waarbij creativiteit en eenvoud in combinatie met technologie het uitgangspunt vormen.

Afsluiting van het seminar

Daisy Mertens & afsluiting

In 2016 won Daisy Mertens, leerkracht op basisschool De Vuurvogel in Helmond, de prijs voor PO Leraar van het jaar 2016-2017. En in 2019 zat ze bij de laatste 10 finalisten voor de Global Teacher prize 2019. In haar presentatie vertelt zij onder meer over visie, collectief leren en weerstand bij innovaties.

Na de presentatie van Daisy sloten wij het seminar af met een quiz waar mooie prijzen te winnen waren.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.