Terug naar overzicht
Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

Video’s vol praktische tips & tricks
voor onderwijs op afstand

Scholen dicht, scholen open, thuisonderwijs, onderwijs op afstand, hybride onderwijs, Zoom, Teams, kanalen, break-out rooms; het vak van docent is in 2020 ingrijpend veranderd. Omdat verandering niet vanzelf gaat, helpen wij je met deze serie videos jouw onderwijs nog beter vorm te geven.

Deze korte video’s hebben we gemaakt voor leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ze staan boordevol praktische tips voor jouw les op afstand. Heb je concrete vragen of heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op via onderwijs@a-mac.nl of gebruik onderstaande button. We helpen je graag!
Contact met Amac Onderwijs

Instructie bij onderwijs op afstand

Een goede instructie zou duidelijk, gestructureerd en uitdagend moeten zijn. Maar hoe pak je dat aan als leerlingen/studenten thuis zitten? Hoe maak je jouw online les nu zo interessant en aantrekkelijk mogelijk?

Verwerking bij onderwijs op afstand

Voor alle werkvormen geldt altijd dat ze duidelijk moeten zijn. Dat er een bepaalde tijd voor staat en dat er een bepaalde kwaliteit moet worden geleverd. Online wordt het een stuk lastiger, maar het is niet onmogelijk.

Differentiatie bij onderwijs op afstand

Deze video gaat over differentiëren in een online of hybride les. Wat is het? Hoe differentieer je bij thuisonderwijs? En waar moet je rekening mee houden?

Het beoordelen van leerprestaties bij onderwijs op afstand

Toetsen, zoals we die al jaren gewend zijn te maken en af te nemen, zijn in een online situatie bijna niet te gebruiken. Het risico op fraude ligt namelijk op de loer. Wat kan wel? Of wat zijn alternatieven?

Verschillende scenario's

Bovenstaande video's geven je specifieke tips voor instructie, werkvormen, differentiatie of toetsen op afstand. Maar wat nu als je als leraar in een onderwijs op afstand situatie terecht bent gekomen? Waar moet je rekening mee houden als je leerlingen (deels) thuiszitten? Of wanneer jij als leraar thuis zit en al je leerlingen zitten juist in de klas?

Lesgeven als iedereen thuis zit

Iedere leraar weet: een les is lekker gegaan als jouw leerlingen betrokken mee deden. Maar als iedereen thuis zit is het een stuk uitdagender om die betrokkenheid te realiseren.

De leraar staat voor de klas en leerlingen zitten (deels) thuis

Het is belangrijk om de leerlingen die thuis zitten te betrekken in jouw les. Als je enkel een videoverbinding met die leerlingen tot stand brengt en je les verder ‘normaal’ voortzet, is dat niet voldoende.

De leraar geeft les vanuit huis en de leerlingen zijn op school

Dit is misschien wel de moeilijkste variant van het online lesgeven. Jouw voorbereiding is daarom cruciaal. Zorg dat je goed weet wat je gaat doen én hoe je dat wilt doen.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.