Terug naar overzicht
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

We slaan niemand over.

Mac, iPhone en iPad zijn van zichzelf al heel intuïtief in het gebruik. Maar ze hebben ook nog eens hulpvoorzieningen, waardoor gebruikers met een beperking ook van al die handige functies kunnen profiteren. Deze innovatieve technologieën zijn standaard al ingebouwd en maken van alle macOS, iOS en iPadOS-apparaten krachtige en betaalbare hulpapparaten.
Neem contact op

Zien

Als je blind of slechtziend bent, kun je de geavanceerde schermlezer VoiceOver gebruiken om optimaal gebruik te maken van je iPhone of iPad. En Siri en de dicteerfunctie helpen je bij het typen, openen van apps en lezen van je agenda. De zoomfunctie is een ingebouwd vergrootglas dat overal in macOS, iPadOS en iOS werkt, maar je kan er ook voor kiezen om alleen de tekst in veel apps te vergroten. En als je kleurenblind bent of een andere gezichts­stoornis hebt, kun je de scherm­weergave op Apple-apparaten zo aanpassen dat het prettiger is voor je ogen.
We slaan niemand over

Horen

Ben je doof of slechthorend, dan zijn er in macOS, iPadOS en iOS diverse voorzieningen om je bij de communicatie te helpen, zoals FaceTime-videobellen en het versturen van tekstberichten. iPhone en iPad geven daarnaast een duidelijk signaal als iets je aandacht vereist. Dat kan via zowel een visuele waarschuwing als een trilling. En dankzij ‘Live luisteren’ kun je een Made for iPhone-gehoor­apparaat of AirPods zo instellen dat je duidelijker kunt horen.

Fysiek en motoriek

AssistiveTouch biedt de mogelijkheid om het Multi-Touch-scherm op iPad en iPhone te laten gebruiken door mensen met een fysieke of motorische beperking. Maar dankzij Siri heb je met alleen je stem ook volledige controle over je Apple-apparaat. En met Siri kan je bijvoorbeeld ook je lampen in huis aan doen middels HomeKit. Als je liever praat dan typt, dan zet de dicteerfunctie in iOS, iPadOS en macOS jouw woorden om in geschreven tekst.
We slaan niemand over

Lezen, schrijven en leren

Wij leren allemaal op een andere manier. Gelukkig zijn de producten van Apple allemaal op verschillende leerstijlen berekend. Mac, iPad en iPhone bevatten veelzijdige hulpmiddelen om leerlingen met concentratieproblemen of andere cognitieve of leerproblemen te ondersteunen. Zo kun je visuele prikkels beperken door leerlingen slechts in één app te laten werken. Of minder afleiding op websites dankzij Safari Reader. Ook de tekst-naar-spraak- en definitiefuncties komen van pas.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.