Terug naar overzicht

Waarom Blue Dragon Studio investeerde in een Mac Pro van 17.500 euro

Jeroen
woensdag 30 september 2020
Door Jeroen

Pro Display XDR

Dennis de Raad is eigenaar van Blue Dragon Studio, een videoproductiebedrijf dat onder meer werkt voor verschillende ambassades, Chrysler Den Haag, Dance Valley, Europscoop Schiedam en de voormalige Nederlandse boyband Replay. Om zijn klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn, en sneller te kunnen werken, schafte hij onlangs een volledig gepersonaliseerde Mac Pro, inclusief 6K XDR-scherm, aan bij Amac Pro. “Ik wil me gewoon op mijn werk kunnen richten, zonder kopzorgen over de technologie.”

Nieuwe ontwikkelingen 

Eigenlijk is Dennis bij toeval videoproducent geworden. “Zo’n dertig jaar geleden kon ik voor een goede prijs een muziekstudio overnemen van een vriend. Ik had geen idee hoe het werkte en heb me daar vervolgens helemaal in verdiept. Op een gegeven moment kwam de vraag of ik ook video kon maken bij die muziek. Van het een kwam het ander en nu werk ik als ZZP’er als videoproducent.” De afgelopen jaren heeft hij zijn studio uitgebreid met professionele camera’s en andere apparatuur. Hij maakt bedrijfsfilms, doet evenementenregistraties, videoclips, instructiefilms, bioscoopreclames, maar ook trouwreportages.  

Waar Dennis begon met een Atari ST en een zwart-witscherm, is hij inmiddels een aantal Apple-machines verder. “Twee Power Macs, een Mac G4, een Mac Pro 2013 en nu mijn grote trots: de nieuwste Mac Pro.” De ontwikkelingen in de wereld van multimedia en videocodecs gaat razendsnel. De Mac Pro 2013, model 'Trashcan’, kon destijds voldoen aan de wensen die Dennis had. “Full HD was toen nog prima, maar nu staat 8K al voor de deur en wordt h.266 de nieuwe videocodec. Dat vergt allemaal meer processorkracht.”

‘Frustratie over trage technologie is funest voor creatievelingen’ 

Volledig afgestemd op behoefte 

Buiten het feit dat Blue Dragon Studio zijn klanten niet altijd de nieuwste videostandaard kon bieden, duurde het renderen en exporteren van video’s steeds langer. “Monteren was niet zo leuk meer, omdat ik heel lang moest wachten om resultaat te zien. Dit is een creatief beroep en niets is zo funest voor een creatieveling als frustratie.” Ook wilde Dennis zijn klanten graag goede HDR-output kunnen leveren en dat was niet mogelijk op zijn oude Mac. “Dus ging ik op zoek naar een machine die sneller is, die toekomstbestendig is en die HDR aankan.” Een zoektocht naar goede recensies bracht hem bij Amac Pro. “Bovendien konden zij me een leaseconstructie aanbieden, want de investering van uiteindelijk zo’n 17.500 euro is natuurlijk fors. Nu betaal ik per maand 300 euro, dat is een stuk overzichtelijker.” 

Toekomstbestendig 

Samen met Amac werd de Mac Pro volledig toegespitst op de behoefte van Dennis, binnen het beschikbare budget. “Bij vrijwel ieder component hebben we gekeken wat voor mij noodzakelijk en mogelijk was.” Dat betekent dat Blue Dragon Studio nu beschikt over een extreem krachtige machine die volledig future proof is. “Bijzonder aan de Mac Pro is dat de gebruiker zelf op een later moment componenten kan vervangen of upgraden”, vertelt Casper Buys, intern accountmanager bij Amac Pro. “Waar het normaal gesproken bij Apple-apparatuur vrijwel onmogelijk is om bij de binnenkant te komen, kun je de behuizing van de Mac Pro eenvoudig eraf halen en kun je overal bij. Daarmee kunnen klanten hun machine steeds aanpassen aan de eisen die op dat moment belangrijk zijn voor hen.” Dennis beaamt dat dit voor hem een belangrijk voordeel is: “Wanneer ik in de toekomst andere onderdelen of zwaardere componenten nodig heb, hoef ik geen nieuwe machine aan te schaffen, maar kan ik die zelf vervangen in mijn huidige Mac Pro.” 

‘En wanneer ik in de toekomst zwaardere componenten nodig heb, kan ik die zelf vervangen zonder dat ik een nieuwe machine hoef aan te schaffen’ 

Mac Pro

Mac-freaks 

Dennis is zeer te spreken over de service van Amac Pro. “Ze zijn heel behulpzaam geweest om mijn Mac Pro-droom waar te kunnen maken. Bovendien zijn ze daar net zulke Mac-freaks als ikzelf, dus we hadden een aardige klik”, grijnst hij. Zijn nieuwe machine biedt hem veel voordelen. “Ik heb geen stress meer, omdat het renderen van een video veel minder tijd kost nu. Daardoor kan ik meer klanten bedienen. Bovendien kan ik mijn opdrachtgevers nu 8K video’s leveren met zware effecten en in HDR.” Daar komt bij dat Blue Dragon Studio financiële voordelen behaalt met Mac Pro, omdat niet alle concurrenten goede HDR-video’s kunnen leveren en Dennis daardoor hogere tarieven kan rekenen voor wat hij levert.  

Jaloerse blikken 

“Het is echt heerlijk werken”, zegt Dennis. “Ik heb zoveel meer werkruimte en de mogelijkheid om gewoon op één scherm te werken in plaats van dat er twee full 4K-monitoren op mijn bureau staan.” Collega’s kijken nog wel eens met een jaloerse blik naar de nieuwe Mac Pro van Blue Dragon Studio. “Zeker degenen die zelf géén Mac gebruiken”, lacht Dennis. Hij is trots op zijn machine. “Het is toch gewoon de Ferrari onder de edit-machines. Met een prachtig design, heel stil, mooie uitstraling en goede afwerking. Ik zet hem dan ook met trots óp mijn bureau in plaats van eronder. Het herinnert me eraan dat ik echt iets heb bereikt in deze tak van werk, als autodidact. Ik vind het een mooi cadeau aan mezelf.” 

De business benefits van Amac Pro 

  • Persoonlijke aandacht en contact 
  • Aantrekkelijke leaseconstructie 
  • We denken met je mee in jouw voordeel

Ook met Mac Pro aan de slag of meer weten over het gebruik ervan? Neem contact op met Amac Pro. We vertellen het je graag!

Neem contact op


Jeroen
woensdag 30 september 2020
Door Jeroen