Terug naar overzicht

‘De service die Amac Pro biedt, vind je vrijwel nergens anders’

Jeroen
donderdag 22 september 2022
Door Jeroen

Amac Pro levert MacBooks aan softwareontwikkelaar Huurcheck.nl

‘De service die Amac Pro biedt, vind je vrijwel nergens anders’

Alex Faraco zette in 2009 een makelaardij op die in drie jaar tijd uitgroeide naar een franchiseorganisatie met 15 vestigingen. Om de kwaliteit van de dienstverlening op die vestigingen te kunnen monitoren zocht hij naar een softwaresysteem. Toen dat niet voorhanden bleek, startte hij zelf met het uitbouwen van een systeem dat makelaars ondersteunt bij de verhuur van woningen. “Veel makelaars werkten nog met Excel, en ik zag dat dat veel sneller en efficiënter kon”, zegt Faraco. Zo begon hij in 2015 Huurcheck als validatie-instituut. “Dat maakte dat brancheorganisatie VBO wilde dat alle bij hen aangesloten makelaars, zo’n 1500, ons systeem gingen gebruiken om dossiers te controleren.”

Veilig en snel

Faraco is geen ICT’er, maar heeft een bovenmatige nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van technologie en digitalisering, zeker waar het zijn ondernemerschap betreft. De coronacrisis versnelde de digitalisering van Nederland en blies daarmee Huurcheck veel wind in de zeilen. “We hebben ons systeem verder uitgebouwd en inmiddels is Huurcheck.nl een full service portaal waarin potentiële huurders de gevraagde informatie kunnen uploaden, en mkb-makelaars eenvoudig digitale dossiers kunnen opbouwen die ze met één druk op de knop met ons kunnen delen voor de validatie.” Het systeem voldoet aan strenge beveiligingseisen rondom de AVG. “Makelaars die onze omgeving gebruiken, kunnen veiliger en sneller werken waarbij ze de garantie hebben dat fraude onmogelijk is.”

‘Met een Apple-device ben je uiteindelijk vrijwel altijd goedkoper uit’

Overstap van Windows naar Apple

Huurcheck.nl heeft inmiddels 5 medewerkers op kantoor zitten en werkt daarnaast met verschillende externe krachten. Faraco is groot fan van Apple, maar rustte een aantal jaren geleden zijn eerste werknemer uit met een Windows-machine. “Diegene was Apple niet gewend, dus eigenlijk heb ik toen zonder er echt over na te denken een Windows-laptop aangeschaft. Maar de vragen die ik daarover kreeg op het gebied van bijvoorbeeld bepaalde instellingen, kon ik niet beantwoorden. Dan beland je dus in een situatie waarbij je voor ieder klein dingetje bij de helpdesk moet aankloppen. Terwijl ik van Apple zelf bijna alles wel weet.” Reden dus om toch te switchen van Windows naar Apple. “Iedereen denkt altijd dat Apple veel duurder is, maar slechts weinig mensen realiseren zich dat de restwaarde van een MacBook vele malen hoger is dan een Windows-laptop en dat je daardoor met Apple vrijwel altijd goedkoper uit bent.”

Financial Lease

Amac Pro was nog niet zo bekend bij Faraco, maar vanaf het moment dat hij de winkel in het hoofdkantoor in The Wall in Utrecht binnenstapte, wist hij dat hij goed zat. “Ik ben ontzettend goed geholpen.” De ondernemer krijgt de lease-oplossingen van Amac Pro te horen en is snel om. “We worden met deze constructie na drie jaar eigenaar van het product. We kunnen ervoor kiezen om na drie jaar verder te werken, maar we kunnen ze ook terug verkopen aan Amac Pro en van de restwaarde een nieuw apparaat leasen. Zo ben je iedere drie jaar voorzien van de nieuwste technologie, dat sprak me aan.” Hoewel het voor de medewerkers op kantoor even wennen was om van Windows over te stappen op Apple, wil niemand nu meer terug. Naast Apple maakt Huurcheck ook gebruik van Google Enterprise. “Die twee werken ontzettend goed samen.”

Ook security is een belangrijk element in de keuze voor Apple, zegt de Huurcheck-eigenaar. “We werken natuurlijk veel met privacygevoelige gegevens van mensen die graag een woning willen huren. Om in aanmerking te komen voor een woning moeten zij vertrouwelijke informatie uploaden in ons portaal. Deze gegevens moeten veilig zijn bij ons. Apple staat bekend om zijn ingebouwde beveiligingsmaatregelen, dus ook dat sluit heel mooi aan bij onze hoge eisen op dit gebied.”

‘Apple is zo gebruiksvriendelijk dat iedereen het snel omarmt’

Uitstekende service

Het leveren van de MacBooks aan Huurcheck ging overigens niet zonder slag of stoot, vertelt Faraco. “Ze werden geleverd met PostNL en hoewel ze aangetekend waren verstuurd, bleek er toch iets mis te zijn gegaan bij aflevering, want er ontbrak een MacBook.” Hij is razend enthousiast over hoe Amac dit voorval vervolgens oppakte. “Onze accountmanager aarzelde geen seconde en stuurde direct een nieuw exemplaar op. Ik heb met veel verschillende bedrijven te maken in mijn werk, maar die mate van service kom je vrijwel nergens zo tegen.” Faraco bood aan een deel van de financiële schade op zich te nemen, “maar daar wilde Amac niets van weten. Je kunt je wel voorstellen dat Amac Pro door deze dienstverlening mijn nummer één leverancier voor Apple-apparatuur is. Of dat nu zakelijke MacBooks zijn of een Apple Watch voor mezelf.”

Eenvoudig beheer

Huurcheck gebruikt Jamf voor het beheer van de MacBooks. Ook vanuit Google Enterprise heeft Faraco een dashboard met een overview van alles dat er gebeurt in het bedrijf. “Beide oplossingen geven me ontzettend veel waardevolle managementinformatie. Bovendien zorgt Jamf ervoor dat ik zelf op afstand de MacBook voor een nieuwe medewerker klaar kan maken, zeker omdat ik zelf zoveel van Apple weet. Dat maakt het snel, makkelijk en efficiënt voor ons om mee te werken. Onze nieuwe medewerker is ook Windows gewend, maar Apple is zo gebruiksvriendelijk dat iedereen, jong en oud, het snel omarmt.”

De business benefits van Amac Pro

  • Uitmuntende service
  • Solide security van bedrijfsinformatie en apparatuur
  • Mooie, nieuwe technologie 
  • Eenvoudig en intuïtief gebruik en beheer

Jeroen
donderdag 22 september 2022
Door Jeroen