Terug naar overzicht

Een nieuwe werkplek hoeft helemaal niet veel te kosten – je kunt hem tegenwoordig leasen

Jeroen
donderdag 30 juli 2020
Door Jeroen

Een nieuwe werkplek hoeft helemaal niet veel te kosten

De digitale werkplek van de toekomst is flexibel, eenvoudig én betaalbaar. Helemaal nu organisaties steeds meer thuiswerken, is het belangrijk om werknemers een complete, moderne werkplek te kunnen bieden die voorzien is van de laatste updates en de meest geavanceerde beveiliging. Toch zijn de investeringen die je moet doen om hybride werkplekken aan te schaffen vaak erg hoog. Tijd om eens een blik te werpen op de voordelen van het leasen van een werkplek!

Bij leasen denkt iedereen direct aan auto’s, maar ook digitale apparatuur, randapparatuur en zelfs accessoires en diensten kunnen prima worden geleased. Wanneer je een werkplek least, betaal je iedere maand een vast bedrag en daarvoor krijg je een complete werkplek. Het grote voordeel van leasen is dat je geen grote investering ineens hoeft te doen, maar dat je het totaalbedrag kunt uitspreiden over de totale looptijd van de overeenkomst. Dat betekent in de praktijk vaak dat je met lease méér werkplekken ineens kunt starten dan mogelijk was geweest wanneer je de investering voor die werkplekken ineens op tafel had moeten leggen. 

Voordelen van werkplek leasen

Leasen zorgt ervoor dat je geen enorme investering hoeft te doen, maar wel direct toegang krijgt tot state-of-the-art werkplekken, inclusief de bijbehorende service. Het voordeel is dat je voor de gehele looptijd weet welke kosten je per werkplek kwijt bent. Je komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Een ander voordeel is dat je eenvoudig kunt opschalen.

Een nieuwe Apple-werkplek is direct startklaar, zodat nieuwe medewerkers heel snel aan de slag kunnen. Geen tijdverlies door het installeren van allerlei hardware en software, geen additionele licenties die moeten worden aangekocht en geen zorgen over de veiligheid van uw systemen. Met een leaseconstructie weten jouw medewerkers zich verzekerd van de meest actuele en moderne werkplek. Zonder dat jij wakker ligt van de initiële investering.

Lease of kopen?

Wanneer je een complete werkplek aanschaft, ben je ineens veel geld kwijt aan hardware, software en licenties. Wanneer er onverhoopt iets aan de hand is met die werkplek, ben jij degene die verantwoordelijk is voor het oplossen van de problemen. Ook moet jij zelf zorgen dat de systemen veilig zijn, zodat je medewerkers op een verantwoorde manier mobiel of thuis kunnen werken.

Kies je voor lease, dan weet je vooraf welk maandbedrag je kwijt bent voor een complete werkplek, inclusief service. Doordat je de investering over een langere periode kunt verspreiden, kun je over meer werkplekken beschikken dan wanneer je de kosten ineens moet voldoen. Na de looptijd kun je kiezen of je de devices alsnog overneemt tegen de dan geldende marktwaarde, de devices weer inlevert of dat je de lease door laat lopen. Vaak kun je na de initiële looptijd maandelijks opzeggen of een nieuw apparaat krijgen tegen dezelfde voordelige voorwaarden. 

“Apple is duurder dan pc”

Sommige organisaties vrezen dat Apple-apparatuur te duur is, waardoor ze dan maar kiezen voor pc. Onderzoek van Forrester Research1 laat zien dat – hoewel de initiële investering in Apple hoger is dan die in een pc – het gebruik van Apple-devices in een organisatie uiteindelijk goedkoper is. Dat voordeel zit vooral in de lagere aanschaf van extra software, extra randapparatuur, ondersteuning en gunstiger stroomverbruik. Bovendien straalt het imago van Apple af op je organisatie en werken je medewerkers graag met de gebruiksvriendelijke apparatuur. Uit hetzelfde rapport blijkt dat het medewerkersbehoud in bedrijven met Apple-apparatuur 20 procent hoger is dan de organisaties die met pc’s werken. Ook noteren Apple-organisatie 5 procent hogere sales.

Apple Financial Services

Apple biedt een financiële regeling voor ondernemers die graag aan de slag willen met moderne, flexibele werkplekken, maar opzien tegen de initiële investering. Deze financiële oplossing biedt je meer flexibiliteit om aan de slag te gaan met Apple-apparatuur, en de service en support van Amac Pro. Door de duurzaamheid behouden Apple-devices een hoge restwaarde. Door rekening te houden met deze uiteindelijke restwaarde, is het mogelijk om een aantrekkelijke leaseregeling aan te bieden. De mogelijkheid tot lease stopt niet bij apparatuur, maar kan ook worden gebruikt voor aanvullende software oplossingen, accessoires, verzekeringenuitrolservices, trainingen en zelfs niet-Apple-producten.

Lease je werkplekken

Wil je nú profiteren van een moderne, flexibele en hybride werkplek voor je werknemers? De vruchten plukken van het gebruik van state-of-the-art technologie en het bijbehorende gevoel en imago? Tevredener klanten en medewerkers? Zonder dat je daarvoor eerst diep in de buidel hoeft te tasten? Kijk dan nu welke mogelijkheden er voor jou zijn.

https://tools.totaleconomicimpact.com/go/Apple/TEI/?lang=nl-nl


Overtuigd van de voordelen van Apple-lease? Of heb je nog vragen? Neem contact op met Amac Pro.

Neem contact op

Jeroen
donderdag 30 juli 2020
Door Jeroen