Terug naar overzicht

Gebruik iPad Pro als een computer

Frank
dinsdag 26 november 2019
Door Frank

Het was al mogelijk om een extra toetsenbord te koppelen aan iPad. En het beeld van iPad kon ook al op een extern scherm weergegeven worden. Maar sinds iPadOS 13 is het ook mogelijk geworden om een muis te verbinden met iPad Pro.

Door deze vernieuwde mogelijkheid is iPad Pro nu op dezelfde manier als een computer te gebruiken. Jouw werkplek was nog nooit zo compact.

Hoe gebruik je een muis met iPad Pro?

Volg onderstaande stappen om de muis met jouw iPad Pro te koppelen.

Verbind je Bluetooth muis met iPad Pro

Het verbinden van een muis met iPad Pro gaat op dezelfde wijze zoals het bij andere producten verloopt. Plaats jouw Bluetooth muis in pairing mode en ga op je iPad Pro naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Bluetooth’. Kies daar jouw muis en de koppeling wordt gerealiseerd.

Als het koppelen van de muis met iPad Pro gelukt is, moet het gebruik van muis alleen nog ingeschakeld worden op iPad Pro.

Omdat te doen ga je naar ‘Instellingen’ en open ‘Toegankelijkheid’. Klik op het onderdeel ‘Aanraken’ en schakel ‘AssistiveTouch’ in. De muisaanwijzer zal nu verschijnen en je kunt aan de slag.

Muisknoppen aanpassen

De knoppen van je muis kan je apart instellen. Wat handig werkt is om de tweede muisknop op ‘Lang indrukken’ te zetten. Als er ook een derde muisknop aanwezig is (meestal mogelijk door te drukken op het scrollwiel) stel deze dan in voor ‘Thuis’ of ‘Appkiezer’.

Dit realiseer je door naar ‘Instellingen’ te gaan en kies voor ‘Toegankelijkheid’. Klik op het onderdeel ‘Aanraken’ en tik vervolgens op ‘AssistiveTouch’. Scroll door naar ‘Apparaten’ en tik op de naam van je muis. Nu kan je de knoppen aanpassen

.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.

Frank
dinsdag 26 november 2019
Door Frank