Terug naar overzicht

Nieuw ronde, nieuwe kansen met Schoolwerk en Klaslokaal

Frank
maandag 23 augustus 2021
Door Frank

Updates Apple Klaslokaal en Apple Schoolwerk

Het nieuwe schooljaar biedt naast nieuwe kansen en mogelijkheden, nieuwe leerlingen en collega’s ook updates voor Apple Klaslokaal en Apple Schoolwerk. Wij zetten de vernieuwingen voor je op een rijtje, zodat jij volgend jaar direct aan de slag kan.

Apple Klaslokaal

In het kader van ‘beter laat, dan nooit’ is het met Klaslokaal nu ook mogelijk om leerlingen die niet fysiek aanwezig zijn, te begeleiden. Hiermee wordt het mogelijk om hybride onderwijsvormen voor leraar en leerling goed te faciliteren. Ook biedt het de kans om je leerlingen verspreid in het schoolgebouw aan het werk te laten zijn.

Leerlingen, die niet binnen het bluetooth signaal van de leraar vallen, krijgen een melding met een beltoon en banner, zodra er een verzoek binnenkomt om verbinding te maken met een externe Klaslokaal-sessie. Leerlingen kunnen de verbinding met een externe Klaslokaal-sessie verbreken en/of een tijd instellen, waarna de verbinding wordt verbroken. Wanneer hun apparaat in de slaapstand gaat, wordt de verbinding automatisch verbroken. 

Naast deze grote verbetering, zijn er ook verbeteringen aangebracht in het maken, beheren en wijzigen van groepen.

Apple Schoolwerk

Ook Schoolwerk kent weer een aantal significante verbeteringen. Vanaf versie 2.2 kan je de voortgang voor leerlingen nog beter monitoren. Voor bestanden of links die vanuit Schoolwerk worden geopend, wordt bijgehouden hoeveel tijd daaraan is besteed.

Ook het uitwisselen van opdrachten met collega’s, binnen en buiten je school, wordt eenvoudiger. Met behulp van de ‘Common Cartridge-bestandsstructuur’ kun je eenvoudige je gehele opdracht (dus met alle linkjes, documenten etc) verpakken als één pakketje. Dit pakketje kan door je collega worden uitgepakt en gebruikt.

In de laatste Schoolwerk-versie kan je eenvoudig wijzigen, kopiëren, delen enzovoort door een opdrachtkaart langer ingedrukt te houden.

En een laatste vernieuwing waar we je op willen wijzen is de optie om een ‘exit-ticket’ te maken. Hiermee kan je per les of per opdracht de leerlingen snel en eenvoudig laten reflecteren op het geleerde.

Wil je meer weten over de updates binnen Klaslokaal of Schoolwerk? Of heb je hulp nodig om deze apps in gebruik te nemen? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Neem contact op

Praktische voorbeelden zien van Apple in het onderwijs? Kijk dan sessies terug van het Amac Onderwijs Seminar 2021. Heb je vragen over financiële oplossingen voor het gebruik van Apple op jouw onderwijsinstelling? Neem contact op met Amac Onderwijs, we vertellen je er graag meer over.

Frank
maandag 23 augustus 2021
Door Frank