Terug naar overzicht
Apparaatbeheer

Apparaatbeheer

10? 100? 1000 Apple-devices?

Het implementeren van nieuwe hardware en software binnen een organisatie kan al snel een complexe en tijdrovende bezigheid worden. Met behulp van een goed Mobile Device Management-systeem (MDM) heb je de volledige regie over alle iOS-, iPadOS-, macOS- en/of tvOS-apparaten binnen jouw organisatie.

Amac Pro faciliteert de installatie, configuratie en begeleiding bij de implementatie van iOS, iPadOS, macOS of tvOS, met onder andere Jamf en Workspace ONE. Beide MDM-systemen zijn speciaal ontwikkeld voor de professionele markt.
Vragen over MDM? Neem contact op!

Belangrijke functies van MDM-systemen

 • Automatische configuratie (wifi, VPN, e-mail, etc.)
 • Automatisch toewijzen en intrekken van applicaties
 • Het verplicht stellen en bewaken van specifieke wachtwoordeisen
 • Beheer van device- en data-encryptie
 • Beheer van hardware-functionaliteiten (wifi, bluetooth, camera)
 • Op afstand vergrendelen / ontgrendelen / wissen van devices

Welk MDM-systeem past bij jouw organisatie?

Om hierachter te komen is het belangrijk om als organisatie te inventariseren wat jouw implementatiestrategie omvat en wat de randvoorwaarden zijn om binnen te bewegen. Amac Pro biedt, als voorbereiding op de aanschaf van een MDM-systeem, ondersteuning bij het opzetten van een krachtige implementatiestrategie. Hierbij worden de volgende punten inzichtelijk gemaakt:

 • De complexiteit van de mobiele strategie
 • De impact van een nieuw niveau van veiligheid en beheer
 • De aanwezige IT-expertise
 • De beschikbare IT-resources om een MDM-oplossing te faciliteren
 • De structuur en inhoud van de verschillende beleidsprofielen

Jamf is dé partner voor Apple-management

Amac Pro implementeert, jij beheert

De oplossingen voor apparaatbeheer hebben wij onderverdeeld in twee categorieën: Amac Pro implementeert en jouw organisatie beheert zelf, óf de implementatie en beheer wordt in zijn geheel door Amac Pro verzorgd. In beide gevallen werkt het beheer middels het Jamf-platform. De oplossingen van Jamf zijn dé standaard als het gaat om het managen van Apple-apparaten.
Ontdek het beheergemak met Jamf

Amac Pro is Jamf Managed Service Provider

Implementatie en beheer door Amac Pro

Wil je als organisatie graag beschikken over enterprise-klasse Apple-beheerfuncties van Jamf, maar is je organisatie te klein of heb je zelfs niet eens een IT-afdeling? Geen probleem, Amac Pro kan als Jamf Managed Service Provider (MSP) de rol van IT’er in jouw bedrijf invullen. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar het beheer van al je Apple-devices. Wij regelen het gewoon voor je.
Lees meer over Amac Pro MSP

Apple Business Manager

Apple Business Manager (ABM) is een eenvoudige online portal waar bedrijven hun aangekochte iOS-, iPadOS-, macOS- en tvOS-apparaten op één plek kunnen inzien. Je kan apparaatinstellingen configureren, accounts aanmaken voor alle gebruikers en apps en boeken kopen en distribueren. Daarnaast is het onboarding proces voor medewerkers zeer eenvoudig.
Meer over Apple Business Manager

Apple School Manager

Apple School Manager (ASM) is een webportaal dat IT-beheerders een snelle, soepele manier biedt om Apple-apparaten in gebruik te nemen die je organisatie rechtstreeks via Amac Onderwijs heeft gekocht. Je kunt apparaten automatisch bij je MDM-oplossing aanmelden zonder ze fysiek aan te raken of gereed te maken, voordat gebruikers ze in ontvangst nemen.
Meer info over Apple School Manager

Device Enrollment Program & Volume Purchase Program

DEP & VPP

DEP bespaart je als IT-er veel tijd doordat alle Apple-apparaten vóór uitgifte aan de gebruikers al helemaal geconfigureerd en klaar zijn. Het Volume Purchase Program (VPP) geeft jouw organisatie de gelegenheid om in één keer meerdere exemplaren van een app of boek aan te schaffen. DEP en VPP zijn tegenwoordig beide geïntegreerd in Apple Business Manager en Apple School Manager.
Koop VPP-krediet via Amac Pro
Apparaatbeheer

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.