Terug naar overzicht
Apple School Manager

Apple School Manager

De gratis beheer-assistent van Apple voor jouw school

Apple School Manager (ASM) is een eenvoudig webportaal voor IT-beheerders dat een snelle, gestroomlijnde manier biedt om Apple-apparaten te implementeren die jouw organisatie bij Amac Onderwijs heeft gekocht. Je kunt apparaten automatisch inschrijven bij je MDM-oplossing zonder dat je de apparaten fysiek nodig hebt of hoeft voor te bereiden voordat je gebruikers ermee aan de slag gaan.

Het DEP reseller-ID van Amac is 3951320

Koppel ASM aan je MDM

Met behulp van je Mobile Device Manamagemt-oplossing kun je het configuratieproces voor alle gebruikers op school vereenvoudigen, apparaatinstellingen configureren, en apps en boeken distribueren die je via Apple School Manager koopt.
Jamf School, dé MDM-oplossing voor Apple in het onderwijs

Wat biedt Apple School Manager onder meer?

  • Een individuele ervaring voor leerlingen en leerkrachten
  • Integreren met de systemen van je school
  • Privacy op de eerste plaats
  • Eenvoudig devices configureren
Apple School Manager

Gedeelde iPad

Met Gedeelde iPad kunnen scholen devices door leerlingen laten delen, terwijl de leerlingen toch een persoonlijke ervaring hebben. De leerkracht wijst voor aanvang van de les een willekeurige gedeelde iPad toe aan een willekeurige leerling. De leerlingen zien meteen welke iPad ze moeten hebben, want hun foto staat op het toegangs­scherm. Ze hoeven alleen maar een wacht­woord of een makkelijk te onthouden code van vier cijfers op te geven om toegang te krijgen tot hun eigen materiaal op die iPad.

Aan de slag met Klaslokaal en Schoolwerk

Wanneer je in Apple School Manager de accounts voor de leerlingen en de lesroosters hebt aangemaakt, zijn de lessen meteen automatisch beschikbaar in Klaslokaal en Schoolwerk. Zo kunnen de leerkrachten meteen aan de slag. Werken jullie met Google G Suite-apps, zoals Google Drive en Google Classroom, of met Microsoft Office-apps? Geen probleem! Dat werkt probleemloos op iPad.
Neem contact op

Past in je huidige systemen

Apple School Manager kan ook worden geïntegreerd met je bestaande omgeving, zodat je snel accounts kunt aanmaken met lesroosters en klassen. Je kunt rechtstreeks integreren met een SIS (studenteninformatiesysteem) of via SFTP. Bovendien kun je via gebundelde authenticatie een koppeling met Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) tot stand brengen, zodat leerlingen en leerkrachten met hun bestaande Azure AD-inloggegevens kunnen inloggen bij Apple voorzieningen.

Device Enrollment Program (DEP)

Nieuw apparatuur, klaar voor school

Het Device Enrollment Program (DEP) is een onderdeel van ASM. Het koppelt Apple-producten, wanneer deze voor de eerste keer worden opgestart, automatisch aan het MDM-systeem van jouw school. Hierdoor hoeft de gebruiker (en de ICT-afdeling) geen handelingen meer te verrichten. Het MDM-systeem configureert automatisch zaken als e-mail, wifi, apps en andere instellingen. Zo is iPad, Mac en Apple TV uit de verpakking direct gebruiksklaar.

Volume Purchase Program (VPP)

Apps en boeken kopen

Dankzij de combinatie van Apple School Manager en je MDM-oplossing kun je middels het Volume Purchase Program (VPP) apps en boeken in bulk aankopen en toewijzen aan de gebruikers. Jouw schoolorganisatie blijft altijd eigenaar van de gekochte apps. Je kunt de apps die je aankoopt via ASM altijd terug intrekken en toewijzen aan andere apparaten of gebruikers.
Koop VPP-krediet via Amac Pro

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.