Terug naar overzicht
Amac instructievideo’s

Amac instructievideo’s

Korte praktische instructie, tips en tricks.

Apple producten zitten vol handigheidjes en oplossingen die het werken op Mac, iPhone en iPad nog makkelijker of productiever maken. Op deze pagina verzamelen wij deze samen. Blijf dus op de hoogte! Behoefte aan meer hulp? Maak dan gebruik van onze training, onderwijsbegeleiding of neem contact op.

De eerste serie tips en tricks is rondom iPhone. Klik hier voor tips en tricks voor iPad.

Bijlages, scans en handtekening toevoegen in Apple Mail

Hoe voeg je in Mail op je iPhone een bijlage toe? Hoe scan je een document rechtstreeks in Mail? En hoe plaats je een (hand)tekening in jouw mailtje?

Rechtstreeks delen vanuit apps

Hoe deel je een internetpagina, een notitie of een bestand op je iPhone of iPad? En hoe deel je dat dan bijvoorbeeld via AirDrop? Ontdek het in deze tip.

Apps verbergen op je iPhone

In iOS 14 kan je het aantal app-pagina's op jouw iPhone verminderen, zonder de apps te verwijderen die er op staan! Heel handig wanneer je iPhone vol staat met pagina's en pagina's vol met apps.

Switchen tussen apps

Hoe ga je snel van de ene app naar de andere op je iPhone? (Of iPad, want daar werkt deze tip ook). Ontdek hoe je snel kan schakelen tussen twee of meer apps.

Tips en tricks voor iPad

Onderstaande praktische tips en tricks voor iPad zijn oorspronkelijk gemaakt voor het onderwijs. Maar natuurlijk kunnen alle iPadgebruikers hier hun voordeel uit halen. iPad zit boordevol handige oplossingen. Je moet alleen maar even weten hoe het werkt.

Werken met 2 apps naast elkaar

In iPadOS is multitasken mogelijk door twee apps naast elkaar te gebruiken. Hierdoor kan je eenvoudig tekst, afbeeldingen en andere elementen van de ene app naar de andere app kopiëren.

Aantekeningen maken op een afbeelding

Moet je iets controleren of beoordelen waar een foto van is gemaakt? Geen probleem met iPad. Je kan op een afbeelding prima schrijven, highlighten of aantekeningen maken. Het is helemaal handig om daar Apple Pencil voor te gebruiken, maar het kan uiteraard ook met je vingers.

Een PDF van een hele website maken

Hoe je een screenshot van een website maakt, is bij velen wel bekend. Maar wist je dat je ook een paginavullende kopie kan maken in PDF? Je kan aantekeningen maken, de PDF delen en de teksten in deze PDF zijn naderhand ook nog eens gewoon selecteren en kopiëren.

Voeg meer dan tekst toe aan Pages

Pages is meer dan een tekstverwerkingsprogramma. Je kan uiteraard foto's toevoegen aan een document. Maar daar houdt het niet bij op. Ook video's en opgesproken tekst kan je simpel toevoegen. Jouw document in Pages wordt zo een multimedia-document.

Gebruik Numbers om structuur aan te bieden in opdrachten

Numbers alleen voor grafieken en tabbellen? Nee hoor. Numbers is perfect om een opdracht in stappen aan te bieden, dankzij die handige tabbladen. Zodoende kan je een hele duidelijke structuur in jouw opdrachten maken.

Aan de slag met de scanner in de Bestanden app

In de Bestanden app zit een scanner ingebouwd waarmee je snel fysieke documenten kan digitaliseren. Handig! Want in tegenstelling tot een foto er van maken, kan je nu zelf bepalen waar je jouw scan wilt bewaren. En daarnaast kan je nog veel meer doen met jouw scan.

Maak videoschermopnames met iPad

Een instructiefilmpje is een effectieve manier van instructie. Heel praktisch voor het aanschouwelijk maken van informatie. Op iPad is een instructiefilm via videoschermopnames eenvoudig te maken. Maar hoe maak je deze schermopnames?

Samenwerken in Pages, Numbers en Keynote

Met de gratis iWork apps Pages, Numbers en Keynote is het heel eenvoudig om met anderen in één document samen te werken. Je ziet dan ook precies wat de ander aan het doen is. Zorg er wel voor dat iCloud op je apparaat werkt, en volg daarna de stappen in deze video.

Gebruik het toetsenbord op iPad naar jouw voorkeur

Het toetsenbord op iPad zit soms wel eens in de weg en/of soms is het handig om met één hand te typen op iPad. En de cursor snel verplaatsen? Gelukkig kan je dit allemaal makkelijk regelen op jouw iPad.

De autocue functie in Pages op iPad gebruiken

Presentatoren onthouden hun teksten niet uit hun hoofd. Nee, zij gebruiken een autocue (ook bekend als teleprompter). Daarmee wordt tekst op de camera op een bepaalde snelheid afgespeeld. En deze functie zit ook in Pages op je iPad. Dus selfie-camera aan, autocue aan en jouw reportage kan beginnen!

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.