Terug naar overzicht

Iedereen kan programmeren

Frank
dinsdag 30 oktober 2018
Door Frank
Technologie is tegenwoordig overal aanwezig. Of je nu boodschappen doet in de supermarkt, met het OV reist of simpelweg tv kijkt, je ontkomt niet meer aan de invloed van de technologie. En alleen al dit feit, maakt de noodzaak van het leren omgaan met die technologie enorm belangrijk. Een van de manieren om digitaal vaardig te kunnen zijn én blijven is het leren van code.
Iedereen kan coderen

Behalve dat we digitaal vaardiger worden door het leren van code, zijn er nog een aantal ‘bijproducten’ die het nog interessanter maken om met code aan de slag te gaan. Zo leer je met coderen op een andere manier problemen oplossen, ofwel je ontwikkelt een oplossingsstrategie. Daarnaast is code uitermate geschikt om samen te werken, immers software wordt vaak door teams ontwikkeld. Tot slot wordt creativiteit beloond, want voor code geldt lang niet altijd dat maar één oplossing mogelijk is.

Hoe dan?

We onderstrepen waarschijnlijk allemaal het belang van het leren van code wel. Vraag is echter hoe we dit in het onderwijs kunnen implementeren. Er zijn immers al zoveel zaken die aandacht verdienen in onze lessen. Gelukkig denkt Apple niet alleen na over iPads, iPhones en MacBooks, maar houden ze zich ook steeds nadrukkelijker bezig met de inhoud. In dat kader hebben ze voor het coderen een volledige leerlijn ontwikkeld, die je direct in het onderwijs kan toepassen: Iedereen kan coderen.

Het programma bestaat uit een aantal verschillende boeken, die allen in de Apple Book Store te vinden zijn. De eerste boeken zijn ook al in het Nederlands beschikbaar. Het programma is geschikt voor de kleuterschool tot het hoger onderwijs.

Met behulp van de docentenhandleiding en de lessen leren de leerlingen van de basisbeginselen tot uiteindelijk het bouwen van een echte app voor de Mac of de iPad.

Iedereen kan coderen

Meer weten over ‘iedereen kan programmeren’, of hulp nodig bij de implementatie van programmeren in jouw lessen? Neem vrijblijvend contact op met Amac Onderwijs.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Meer info: Apple

Frank
dinsdag 30 oktober 2018
Door Frank