Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Padlet

Frank
donderdag 29 juni 2017
Door Frank

We kennen ze allemaal; de post-it. Een uitvinding uit 1977. De post-it is nog steeds een product dat velen van ons dagelijks gebruiken. Uiteraard kent de post-it inmiddels tal van digitale varianten. De app Padlet is daar een heel mooi voorbeeld van.

Online prikbord

Padlet is een online muur of prikbord, waarop u digitale post-its kan plaatsen. Deze kunnen bestaan uit korte berichten die u kunt verrijken met bestanden, foto’s, geluidsbestanden, video’s en hyperlinks. Bijdrages kunnen ‘in het wilde weg’ op een ‘muur’ worden geplaatst, maar u kunt ook templates kiezen die meer ordening kennen.Padlet is op veel verschillende manieren in te zetten in het onderwijs: voorkennis activeren, brainstormen, discussiëren, vragen stellen en antwoorden delen,reflecteren.

De beheerder

Degene die de ‘muur’ aanmaakt, is ook de beheerder. De beheerder heeft een aantal mogelijkheden om de muur met andere gebruikers te delen. De instellingen variëren van geheel openbaar (dus vindbaar voor iedereen) tot gesloten en alleen via een uitnodiging te vinden. Zo kunt u in allerlei verschillende groepsverbanden samenwerken.

Padlet

Te gebruiken in het onderwijs

Padlet is op veel verschillende manieren in te zetten in het onderwijs: voorkennis activeren, brainstormen, discussiëren, vragen stellen en antwoorden delen, reflecteren. Meer ideeën zijn hier te vinden.

Padlet proberen

Padlet kan 30 dagen gratis worden gebruikt, daarna dien je een abonnement af te sluiten. Speciaal voor het onderwijs worden er verschillende prijsoplossingen aangeboden. Padlet is beschikbaar als app voor iOS of als web-app via de website.

Alternatieven voor Padlet

Padlet beschikte vroeger over een gratis versie die voor het onderwijs meer dan voldoende aanbood. Maar inmiddels zijn de prijzen flink gestegen. Er zijn een aantal platformen beschikbaar die qua funcitonaliteit op Padlet lijken. Deze apps zijn gratis te gebruiken, of zijn een stuk goedkoper.

- Lino 

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over Padlet en hoe deze app in het onderwijs te gebruiken, neem dan gerust contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Frank
donderdag 29 juni 2017
Door Frank