Terug naar overzicht

Overname winkels Xando door Amac

Remco
woensdag 30 juni 2021
Door Remco

Amac neemt per 1 juli de drie winkels van Xando in Enschede, Nijmegen en Zwolle over en groeit daarmee naar 50 winkels verspreid over Nederland. Bij de winkels werken in totaal 35 mensen die allemaal overgaan naar Amac.




”De winkels zijn goed in lijn met de Amac-stijl”, vertelt Amac-CEO Ed Bindels. “Door de overname van Xando hebben we nu nog een grotere dekking in Nederland.” Xando is een winstgevend bedrijf. De drie winkels zijn samen goed voor een jaaromzet van zo'n 12 miljoen euro.


A-locaties

De winkels die in bezit komen van Amac bevinden zich allemaal op A-locaties. De Enschedese winkel is gevestigd in het winkelcentrum De Klanderij (115 m2). In Nijmegen komt een Amac aan de drukke Molenstraat (200 m2), en het Zwolse filiaal is in de Diezerstraat (110 m2), in het winkelhart van de Overijsselse hoofdstad. “De overname is het laatste stukje van de puzzel waarmee Amac nu ook een volledige dekking krijgt in het oosten van het land en daarmee onze klanten in heel Nederland kunnen bedienen”, aldus Bindels. “Alle drie de steden hebben een belangrijke regionaal verzorgende functie en hadden nog geen Amac-winkel.” Aanstaande woensdag en donderdag zijn de winkels gesloten voor ombouw om vrijdag 2 juli weer open te gaan als Amac. Vanaf dat moment komt daar ook de Amac Apple Repair Service beschikbaar. 


Over Amac

Amac is sinds 2021 de enige Apple Premium Reseller van Nederland. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Bindels heeft Amac inmiddels weten uit te bouwen tot een premiumketen met 50 vestigingen in het hele land, een zeer succesvolle webshop en Amac Pro voor zakelijke klanten en onderwijs. Amac heeft een compleet aanbod aan Apple-producten en accessoires voor Mac, iPad, iPhone en Apple Watch. Daarnaast is Amac de grootste officiële reparatiepartner van Apple in Nederland en biedt het bedrijf nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder Amac Support en iMember voor persoonlijke ondersteuning en producttrainingen. Amac verwacht in het fiscaal jaar 2021/22 een omzet van ruim 230 miljoen euro.


Remco
woensdag 30 juni 2021
Door Remco