Terug naar overzicht

Dít is de ideale werkplek – een die zorgt voor tevredener personeel, hogere sales en meer veiligheid

Jeroen
woensdag 15 juli 2020
Door Jeroen

Hybride werkplek combineert mobiele en thuiswerkplek

De traditionele werkplek is al een tijdje aan het veranderen. Steeds meer mensen werken thuis of mobiel en kantoren worden vaker uitgerust met flexplekken. Door de recente crisis is deze verandering in een stroomversnelling gekomen. Hoe richt je als ondernemer nú je werkplekken in om ook na de crisis veilig te kunnen werken zonder hoge investeringen te hoeven doen?

Er zijn de afgelopen tijd verschillende onderzoeken gedaan naar thuiswerken. Voor veel bedrijven en werknemers bleek dit, na even te moeten wennen aan de nieuwe situatie, zo goed werkbaar dat mensen van plan zijn structureler thuis te gaan werken. Toch lijkt fulltime thuiswerken geen blijvertje. Volgens onderzoek1 van Great Place to Work missen mensen de verbondenheid op kantoor en het echte contact met collega’s. Alle virtuele borrels en chatgroepen ten spijt, mensen willen elkaar ook in het echt zien en informele gesprekken kunnen voeren bij de koffieautomaat of tijdens de lunchwandeling.

Hybride werkplek combineert mobiele en thuiswerkplek

Vooral voor MKB-ondernemers was de overschakeling2 naar volledig thuiswerken fors. De helft van hen had geen tools beschikbaar om werken op afstand te faciliteren en 80 procent informeerde werknemers niet over hoe ze veilig digitaal konden werken. De werkplek is juist voor veel medewerkers heel belangrijk voor hun tevredenheid en productiviteit. Tijd dus om je te verdiepen in het nieuwe normaal van de hybride werkplek.

Een hybride werkplek bevindt zich niet meer op één locatie, maar bestaat uit de combinatie van het fysieke kantoor en een mobiele of thuiswerkplek. Dat betekent dat het niet meer uitmaakt wáár je medewerkers hun werk doen; ze werken onafhankelijk van plaats. Met de juiste technologie biedt je je mensen de mogelijkheid om hun werk te doen op de manier die het beste bij ze past. Dit levert werkplezier, productiviteit en efficiëntie op. Bovendien sorteer je als ondernemer voor op de toekomst waarin thuiswerken een grotere rol gaat spelen dan het tot nu toe deed.  

Lease om kosten te drukken

Besluit je om binnen je bedrijf thuiswerkplekken, mobiele werkplekken en vaste werkplekken te combineren, dan stelt je dat voor een aantal uitdagingen, maar het levert je ook concrete voordelen op. De grootste uitdaging is de investering in (deels) nieuwe apparatuur. Middenin een crisis is het vinden van budget voor investeringen een uitdaging. Maar investeer je niet, loop je het risico dat medewerkers elders gaan kijken waar ze thuis- en mobiel werken wél kunnen combineren. Een typische kip-ei-uitdaging dus.

Een mogelijkheid om te kunnen investeren zonder direct veel geld kwijt te zijn, is een leaseconstructie. Daarbij kun je direct beschikken over nieuwe, hybride werkplekken, zonder initiële investering. Je betaalt het bedrag verspreid over de looptijd terug. Dit biedt je bovendien de mogelijkheid om meerdere werkplekken ineens aan te schaffen, omdat je de kosten daarvoor kunt verspreiden over een langere looptijd.  

Veiligheid, eenvoud en gebruiksgemak

De ideale werkplek biedt jou als ondernemer veiligheid, gemak en een goede ervaring van je gebruikers. Zodat je zeker weet dat je bedrijfsinformatie veilig is, ook al zitten niet al je mensen bij elkaar op kantoor. Met een eenvoudig te implementeren en beheren systeem hoef je niet wakker te liggen van complexe interne IT-uitdagingen. Je wilt je immers richten op je business.

De betrokkenheid en productiviteit van werknemers kun je verhogen door hen met hoogwaardige, vooruitstrevende technologie te laten werken. De behoeften van medewerkers en werkpatronen zijn veranderd. Als je succesvol wilt zijn in deze nieuwe realiteit, is het noodzakelijk dat je het traditionele kantoor met een frisse blik bekijkt en aanpast aan het nieuwe normaal. Met bijbehorende werkplekken voor jouw professionals.

Onderzoeksbureau Forrester Research3 voerde een vergelijkend onderzoek uit tussen Mac en PC. Dit zijn de belangrijkste bevindingen uit dat rapport:

  • Wanneer de operationele en ondersteuningskosten voor drie jaar worden vergeleken, kost een Mac per apparaat ruim 550 euro minder dan vergelijkbare PC’s.
  • Per ingezette Mac vermindert het risico op datalekken met 50 procent.
  • Een Mac zorgt een grotere betrokkenheid van werknemers. Dat heeft meer inzet, betere prestaties en een hoger werknemersbehoud (20 procent) tot gevolg.
  • Bovendien laten werknemers een productiviteitsstijging zien van 48 uur over een periode van drie jaar. Dat heeft te maken met een betere machineprestatie en minder frustratie bij werknemers over werktechnologie.
  • De salesperformance stijgt gemiddeld 5 procent bij het gebruik van Mac.

1 https://info.greatplacetowork.nl/covid-19-pulse-survey
2 https://www.capterra.nl/blog/1441/werken-vanuit-huis-in-coronatijd
3 https://tools.totaleconomicimpact.com/go/Apple/TEI/?lang=nl-nl


Aan de slag met de ideale werkplek voor professionals? Neem contact op met Amac Pro.

Neem contact op


Jeroen
woensdag 15 juli 2020
Door Jeroen