Terug naar overzicht

Inruil oude apparatuur levert financieel voordeel én duurzaamheid op

Jeroen
woensdag 3 november 2021
Door Jeroen

Nu tijdelijk € 100,- extra inruilwaarde op oude computers!

Ruil jouw oude apparatuur in voor korting op een nieuwe device.

Het inruilen van oude Apple of Windows-apparatuur is niet alleen financieel aantrekkelijk voor bedrijven. Het draagt ook bij aan een duurzaam beleid. “Grondstoffen worden schaarser, hergebruik wordt daardoor steeds belangrijker”, stelt Jurgen Slieker, accountmanager bij Amac Pro.

Oudere apparatuur die nog wel werkt, kan je inruilen bij Amac Pro. “Dat geldt voor apparatuur van alle fabrikanten”, zegt Slieker. Door de robuustheid en levensduur van Apple devices, behoudt die apparatuur een hoge restwaarde, maar ook niet-Apple-apparaten – zoals Windows of Android devices - kunnen nog wat waard zijn. “Wanneer een klant bijvoorbeeld overstapt op Apple, kunnen ze hun oude smartphones of laptops ook inruilen.” Afhankelijk van de staat van het device, de specificaties en de leeftijd wordt er vervolgens een waarde aan gekoppeld. 


Nu tijdelijk € 100 éxtra inruilkorting op je nieuwe Mac! Lever al je oude Apple en Windows-computers in bij Amac Pro en ontvang € 100 bovenop de inruilwaardes. Laat ons weten welke computers en/of laptops je in wilt leveren. Wij vertellen je daarna spoedig wat deze waard zijn en daarbovenop ontvang je nog € 100. Lees meer over inruilen bij Amac Pro.


Geld terug voor oude apparaten

“Wanneer een zakelijke klant oude apparatuur wil inruilen, maken wij op basis van de gegevens die we van de klant krijgen een indicatie-offerte. Vervolgens regelen wij het logistieke proces waarbij de devices bij de klant worden opgehaald en naar onze partner worden gebracht. Die partner controleert de apparaten en geeft eventuele afwijkingen aan ons door. Daarna koppelt Amac Pro de definitieve vergoeding terug aan de klant”, vertelt Slieker. Is de klant overigens niet akkoord met dit bod, dan worden de apparaten kosteloos weer teruggestuurd. Is de klant wél akkoord, dan volgt er een creditering die de klant op verschillende manieren kan inzetten.

Heb je computers en laptops op kantoor die je niet meer gebruikt? Laat je kapitaal niet onnodig verminderen.

Certificaat voor datavernietiging

Veel organisaties hebben gebruikte apparaten liggen, maar weten niet altijd wat ze ermee kunnen of moeten doen. “Hartstikke zonde”, zegt Slieker. “Want je laat zo kapitaal verminderen op de plank. Hoe jonger de devices die je inruilt, hoe meer waarde ze nog hebben.” Soms is het niet duidelijk voor een bedrijf wat ze met een toestel of device moeten waar nog data op staat, bijvoorbeeld als iemand uit dienst gaat of wanneer een apparaat zo beschadigd is dat het niet meer toegankelijk is. Organisaties zijn verplicht, in het kader van de AVG, om hun data te beschermen. Ook daarvoor biedt Amac Pro een oplossing. “Wij zorgen ervoor dat de apparaten aantoonbaar vernietigd worden, waardoor de data eveneens verloren gaat. Klanten ontvangen van ons een certificaat om dit te bevestigen. Op die manier kun je dus aantonen dat je de devices en daarmee de data op een verantwoorde manier hebt vernietigd.”

Duurzaamheid is gezamenlijke verantwoordelijkheid

Natuurlijk is de financiële waarde van oude apparatuur voor de meeste organisaties de hoofdreden om ze in te ruilen. Toch ziet Slieker ook steeds vaker organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. “Op die manier dragen we allemaal onze verantwoordelijkheid voor duurzaamheid en milieu.” Zeker nu grondstoffen schaarser worden, is hergebruik een manier om nieuwe devices te kunnen blijven fabriceren.

Zakelijke inruil is niet alleen interessant voor grote bedrijven, zegt Slieker. “We zien dat bijvoorbeeld scholen of ziekenhuizen een grote partij nieuwe iPads aanschaffen en vervolgens de oude apparaten inruilen. Maar ook wanneer je een kleinere organisatie bent of een zzp’er kun je je oude apparatuur bij Amac Pro inruilen. Zo profiteer je van financieel voordeel terwijl je tegelijkertijd je steentje bijdraagt aan een beter milieu.”

Ruil jouw oude apparatuur in voor korting op een nieuwe device. Neem contact met ons op, wij begeleiden je graag! 

Neem contact op

Jeroen
woensdag 3 november 2021
Door Jeroen