Terug naar overzicht

‘Goede resultaten staan of vallen met de juiste apparatuur’

Jeroen
dinsdag 30 maart 2021
Door Jeroen

Interview SuccessDay

SuccessDay rust zijn consultants uit met MacBooks om veilig met klantgegevens te kunnen werken.

SuccessDay is een relatief jonge, onafhankelijk HR IT-partner en wil de komende jaren het grootste consultancy-adviesbureau van de Benelux worden op het gebied van HR IT-implementaties. Juul van Dongen, director of operations bij SuccessDay, legt graag uit waarom de organisatie koos voor Apple MacBooks voor hun medewerkers.

Externe kennis

“Als onafhankelijke adviseurs zijn we volledig vrij om eerlijk en oprecht advies te geven aan klanten. Onze dienstverlening is relatief nieuw in de markt en bestaat eruit dat we bedrijven voor, tijdens en na een HR IT-transformatie ondersteunen. Dat doen we door de rollen in te vullen die de klant zelf niet in huis heeft, zoals bijvoorbeeld testing, change management of data standaardisatie.” Organisaties kiezen HR-software vaak voor een flink aantal jaren, maar ontberen niet zelden de kennis om een implementatie kritisch en specifiek voor hun situatie te begeleiden. “Met verschillende methodieken bieden wij de mogelijkheid om dat efficiënt te doen en daarmee de kwaliteit te garanderen die een klant nodig heeft om succesvol live te kunnen met de nieuwe software.”

Eenvoudig, toepasbaar en eerlijk

Twee jaar geleden werd SuccessDay opgericht door Bas Eggelaar en inmiddels zijn er meer dan dertig SuccessDay-consultants bij klanten aan het werk. “We groeien enorm hard”, zegt Van Dongen niet zonder trots. “Onze ambitie is om over een aantal jaren de grootste, onafhankelijke HR IT-club te worden in de Benelux. Deels zijn we dat nu al, omdat we in een niche zitten.” SuccessDay richt zich op internationaal opererende organisaties beginnend vanaf 1500 medewerkers. “Vaak bestaat een implementatie uit een vendor, een implementatiepartner en de klant. Wij zitten naast de klant en zorgen ervoor dat de implementatie naar een hoger niveau wordt getild. We optimaliseren en standaardiseren zodat alle partijen er beter van worden.” Opvallend is dat SuccessDay alleen maar tevreden klanten heeft. “Dat betekent keihard werken, maar we merken dat klanten tevreden zijn over onze consultants en methodieken. Die zijn eenvoudig, toepasbaar en eerlijk. Eigenlijk net zoals Apple-apparatuur”, glimlacht Van Dongen.

‘Onze methodieken zijn eenvoudig, toepasbaar en eerlijk; eigenlijk net zoals Apple-apparatuur’

Security is cruciaal

Een van de kernwaarden van SuccessDay is ‘work hard, play hard’ en in het kader daarvan werden medewerkers onder meer betrokken bij de keuze voor een laptop. “Goede resultaten staan of vallen met de juiste apparatuur. Veel werknemers gaven aan dat ze graag met Apple wilden werken en dat past wel binnen onze filosofie.” Doordat consultants veel met klantgegevens werken, was security een belangrijke voorwaarde. “Daarnaast maken we veel gebruik van applicaties die een solide device nodig hebben.” Glimlachend: “En er zijn ook een aantal Mac-liefhebbers in de organisatie, waaronder ik zelf.” Hoewel Van Dongen daar niet teveel over wil zeggen, is de uitstraling van Apple ook een van de redenen geweest om voor MacBooks te kiezen. “Maar het belangrijkste is dat de randvoorwaarden voor onze mensen gewoon op orde moeten zijn, zodat ze op een goede, veilige en professionele manier hun werk kunnen doen.”

Recht van spreken

Op het moment dat de keuze op Apple viel, was er eigenlijk maar één partij die het kon leveren, in de ogen van SuccessDay. “Alleen Amac Pro heeft echt recht van spreken in Nederland als het gaat om Apple. Dat is het enige dat ze doen. Veel andere leveranciers bieden zowel Mac als Windows aan. Ook prima natuurlijk, maar voor ons was Amac Pro een bewuste keuze.” De koe werd bij de hoorns gevat en Amac Pro leverde tot nu zo’n 15 MacBooks aan SuccessDay. Samen met de accountmanager werd gekeken naar de beveiliging van de apparaten en werd Jamf geïmplementeerd als mobile device managementsysteem. “Ik ben zelf geen techneut, maar Jamf is zo’n gebruiksvriendelijk en duidelijk systeem dat we nu eenvoudig het beheer en de beveiliging zelf kunnen doen.”

‘In Nederland heeft maar één organisatie recht van spreken als het gaat om Apple: Amac Pro’

Upgraden

Zodra een medewerker een vast contract krijgt, mag hij of zij een MacBook uitzoeken. “Op die manier is het ook een beetje een incentive voor onze mensen”, verduidelijkt Van Dongen. En hoewel iedereen standaard een MacBook Air M1 265 GB krijgt, is het ook mogelijk voor een werknemer om de machine te upgraden. “Daar betalen ze dan maandelijks een eigen bijdrage voor. Dus een aantal collega’s heeft gekozen voor een MacBook Pro.” De machines hebben een vaste afschrijftermijn bij SuccessDay, aan het einde daarvan krijgen werknemers de kans om hun Apple-laptop over te nemen. “Ook als ze vertrekken, bieden we ze de mogelijkheid om tegen een vergoeding hun Apple MacBook te kunnen houden.”

Fijne samenwerking

De samenwerking met Amac Pro beviel SuccessDay heel goed. “Zaken waar we tegenaan lopen, worden dezelfde dag nog opgelost. Het lijntje met onze accountmanager is heel kort en ik kan alles vragen”, zegt Van Dongen. De manier van werken komt overeen, pragmatisch, eerlijk, professioneel en integer.

De business benefits van Amac Pro

  • Betrouwbaar
  • Veiligheid van gevoelige gegevens geborgd
  • Professionele uitstraling
  • Mooie, goede, gebruiksvriendelijke apparatuur die past bij het werk dat we doen
  • Eenvoudig zelf te beheren met Jamf
  • Probleemloos compatibel met onder meer Microsoft 365

Ook met Apple-devices in jouw bedrijf aan het werk, of meer weten over het gebruik ervan? Neem contact op met Amac Pro. We helpen je graag!

Neem contact op

Jeroen
dinsdag 30 maart 2021
Door Jeroen