Terug naar overzicht

7 redenen om jouw organisatie te switchen naar Apple.

Frank
dinsdag 10 maart 2020
Door Frank

7 redenen om jouw organisatie te switchen naar Apple

Eerder schreven we over de bezwaren die er leven tegen het gebruik van Apple. Als specialist voor de professionele Apple-gebruiker horen wij juist veel positieve reacties. Dat horen wij van trouwe gebruikers, maar ook van enthousiaste bedrijven en organisaties die juist recent geswitcht zijn naar Apple-producten. Wat zijn de redenen die switchers van pc naar Apple zo tevreden maken?

1. Out of the box

Het openen van de verpakking van een nieuwe iPhone, iPad of Mac is al een feestje op zich. Maar de stap die daarop volgt, oftewel het activeren van het apparaat, is dat tegenwoordig ook. Door het gebruik van Apple Business Manager (ABM) of Apple School Manager (ASM), in combinatie met een Mobile Device Management (MDM) oplossing, is het daadwerkelijk in gebruik nemen van het product een kwestie van minuten. Bovendien is dit een stap die de gebruiker geheel zelfstandig kan nemen.

2. Beheer

Het beheren van Apple-apparaten is door het gebruik van ABM of ASM in combinatie met een MDM-systeem bovendien ook nog eens zeer eenvoudig én minder arbeidsintensief. Het toevoegen van gekochte apparaten aan de bestaande poule kan geheel automatisch. Zaken als het op afstand instellen van bijvoorbeeld de mail en agenda, het installeren van extra software of het doorsturen van instellingen is ook een fluitje van een cent met de oplossingen van Jamf.

MDM-systeem Jamf Now werkt heel makkelijk. Ik heb bij de implementatie uitleg gehad over hoe het werkt en ik kan er nu eenvoudig de MacBooks en iPhones mee beheren.

Lees de ervaringen van Rosa Bazuijnen - VONQ

3. Software

Alle Apple-apparaten worden standaard geleverd met een reeks aan handige apps. Denk hierbij aan Mail, Agenda en Safari. Daarnaast heeft Apple nog een heel scala aan aanvullende software die desgewenst geïnstalleerd kan worden. Denk aan Pages, Numbers, Keynote, iMovie, Garageband en bijvoorbeeld specifieke software voor het onderwijs als Klaslokaal en Schoolwerk. En het mooiste is: deze software is inclusief de updates geheel gratis. 

4. Stabiliteit

Als professioneel gebruiker wil je dat je apparaten het altijd doen. Want als je computer of telefoon het niet doet, komt er van werken weinig terecht. Zoals we eerder al schreven is Apple de enige fabrikant die de hardware én software zelf ontwikkelt. Hierdoor zijn die beide elementen optimaal op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor zeer goede prestaties en een hoge mate van stabiliteit. Bovendien levert dit ook nog een langere technische levensduur op en verhoogt het de veiligheid tijdens het gebruik.

Naar mate onze organisatie begon te groeien, vonden wij het steeds belangrijker dat onze collega’s met goede, stabiele en bovenal mooie apparatuur bij de klant verschenen.

Lees de ervaringen van Andy Muller - Developers.nl

5. Veiligheid

Er bestaat ook software die wij allemaal liever buiten de deur houden: virussen. Daar hoef je je bij Apple weinig tot geen zorgen over te maken. Mac, iPad en iPhone bevatten standaard de beste hardware- en softwarematige beveiligingsoplossingen. De besturingssystemen van Apple zijn hierdoor veel minder interessant voor kwaadwillenden. Het risico op virussen is zodoende veel lager.

6. Integratie iOS en macOS

Een mailtje beginnen op je iPhone, om vervolgens tot de conclusie te komen dat het tóch makkelijker is om de mail te schrijven op je Mac of iPad. Door de ‘handoff’-functie hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen. Je kan zonder extra handelingen direct verder op je Mac of iPad. Daarnaast komen er steeds meer apps die werken op zowel iOS en macOS, wat het wisselen tussen de verschillende Apple-producten nog makkelijker maakt. Dit betekent dat je altijd kan kiezen voor het apparaat dat het beste past bij de activiteit van dat moment.

7. Wakker worden

Soms zijn het hele kleine zaken die tot veel plezier kunnen leiden. Daar is het wakker worden uit stand-by er eentje van. Nadat je jouw iPhone, iPad of Mac even niet hebt gebruikt, om een welverdiende pauze te kunnen vieren, kan je naderhand dírect verder waar je gebleven was. Wakker worden uit slaap-modus is iets wat concurrerende merken nog steeds niet altijd goed voor elkaar hebben.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.

Frank
dinsdag 10 maart 2020
Door Frank