Terug naar overzicht

‘Jamf Now levert ons enorme tijdwinst op’

Jeroen
maandag 27 maart 2023
Door Jeroen

Amac Pro zorgt ervoor dat IT & AV-verhuurbedrijven met een gerust hart Apple-devices kunnen verhuren

Allrent IT & AV Solutions, Novid en Easy2Rent vertrouwen op Apple en Amac Pro

De IT- en AV-verhuurbedrijven Allrent IT & AV Solutions, Novid en Easy2Rent stellen hun klanten in staat om het beste uit henzelf te halen tijdens presentaties, beurzen, events en op kantoor. Dat doen de bedrijven door hoogwaardige, tijdig geleverde en gegarandeerd feilloos werkende IT- en AV-oplossingen te bieden. De vraag naar Apple-producten stijgt de laatste jaren fors, merken de verhuurorganisaties. Om grip te houden op de devices, werd Amac Pro ingeschakeld. “Zij zijn de enige partij in Nederland met zoveel kennis van Apple.”

Hoge (rest)waarde

Reinier Visser is IT Service Specialist voor Allrent IT & AV Solutions, Novid en Easy2Rent, die gevestigd zijn in Nederland, België en Frankrijk. Hij is verantwoordelijk voor alle IT-perikelen bij de verhuurbedrijven. Niet alleen op werkplekniveau, maar ook voor projecten en apparatuur voor verhuur. “Inmiddels bieden we onze klanten al ruim tien jaar de mogelijkheid om Apple-devices te huren, maar de laatste jaren zien we de vraag echt flink stijgen”, vertelt hij. “In de verhuurbranche is iPad al lange tijd favoriet, maar tegenwoordig zien we ook meer vraag naar bijvoorbeeld MacBook.” Het voordeel van Apple-apparaten voor onze verhuurbedrijven is dat de apparatuur zijn waarde langer behoudt. “Daardoor kunnen we devices langer verhuren. Bovendien is de restwaarde hoger wanneer we het na de afschrijftermijn verkopen.”

‘Amac Pro is de enige partij in Nederland met zoveel kennis van Apple’

Tijd en moeite

De verhuurbedrijven bieden hun klanten de volledige vrijheid om het gehuurde device naar eigen wens te gebruiken. Maar daar zat ook een uitdaging aan, want wanneer verhuurde Apple-apparatuur opgehaald werd bij de klant en er bleek een iCloud-account op gezet, was het niet altijd eenvoudig om de eigenaar van dat account te achterhalen. “Onze chauffeurs moesten ter plekke de devices aanzetten om te controleren of het account al verwijderd was. Zo niet, dan moesten we daar zelf achteraan. De beveiliging van Apple is zo solide dat het niet eenvoudig is om daaromheen te werken. We konden het device dan wel terugzetten naar de fabrieksinstellingen, maar dan nog was het apparaat niet meer bruikbaar”, vertelt Visser. “Je kunt je voorstellen dat dit allemaal veel tijd en moeite kostte.”

Allrent IT & AV Solutions, Novid en Easy2Rent vertrouwen op Apple en Amac Pro

Mobile Device Management

Om meer grip te krijgen op het beheer van de verhuurde devices, adviseerde Wesley ter Horst, ICT-coördinator bij Allrent IT & AV Solutions, zijn collega om eens te gaan praten met Amac Pro. “Ik heb voorheen een bedrijf gehad in reparatie van Apple-producten, dus ik kende Amac al.” Toen Ter Horst twee jaar geleden bij Allrent kwam werken en zag dat veel Apple-devices niet in beheer waren en er bovendien niet zelden een apparaat verdween, wist hij dat het tijd was om een mobile device management-oplossing (MDM) te implementeren. Visser wist de directie van Allrent te overtuigen van de noodzaak, waarna Amac Pro licenties leverde voor de MDM-oplossing Jamf Now.

‘Jamf Now bespaart ons veel tijd en geeft ons grip op onze Apple-devices’

Meer controle

Jamf geeft ons de controle terug over de devices die we verhuren”, zegt Visser. “Niet alleen hebben we de grip terug, maar het bespaart ons bovendien enorm veel tijd.” Voorheen moesten de apparaten per stuk worden geconfigureerd. “Nu kunnen we dat voor een onbeperkt aantal devices in één keer doen”, vult Ter Horst aan. “Bovendien hoeven onze chauffeurs nu niet meer iedere keer een iPad aan te zetten om te controleren of er nog een iCloud-account op staat. Dat is echt zo’n tijdwinst.”

Daarnaast roemen Visser en Ter Horst de beveiliging die Jamf hen biedt op de te verhuren Apple-devices. “Natuurlijk kun je het nooit helemaal voorkomen dat apparatuur verdwijnt, maar op deze manier wordt het wel een stuk lastiger en onaantrekkelijker gemaakt”, zegt Visser. Bovendien kan Amac Pro devices vooraf in Apple Business Manager aanmelden. “Ook dat scheelt ons weer tijd.”

Amac denkt met klant mee

“Amac Pro, en met name onze accountmanager Jurgen Slieker, denkt enorm met ons mee, dat heeft ons positief verrast”, zegt Ter Horst. “Als verhuurder wil je altijd over de juiste voorraad beschikken en met Amac als partner, weten we nu zeker dat we altijd voldoende devices hebben op het moment dat we die nodig hebben. Bovendien snappen zij dat niet alle devices altijd verhuurd zijn, dus hebben ze meegedacht en betalen we niet voor apparatuur die niet in gebruik is. Dat vind ik wel bijzonder voor een leverancier.”

Slieker, accountmanager bij Amac Pro, verduidelijkt: “Allrent IT & AV Solutions, Novid en Easy2Rent gebruiken Jamf Now MDM. Dat werkt via een soort krediet, waardoor ze gaan betalen wanneer er apparaten actief in het MDM-systeem staan. Stel dat de verhuurbedrijven een flink aantal devices op de plank hebben liggen die niet in actieve verhuur zijn op dat moment, dan kunnen ze die uit het MDM halen, waardoor er geen krediet wordt afgeschreven. Ze betalen dus alleen voor wat ze gebruiken.”

Interessante en prettige partner

Visser: “Voor iedere organisatie die Apple-apparatuur verhuurt, is Amac Pro een heel interessante en prettige partner. Zij bieden je namelijk de mogelijkheid om de apparatuur die je verhuurt, daadwerkelijk in eigendom te houden en de kans op diefstal sterk te verkleinen. De MDM-oplossing die we via Amac hebben geïmplementeerd biedt ons de zekerheid dat we weten waar onze apparaten zijn, ze eenvoudig klaar kunnen maken voor verhuur, maar ze daarna ook makkelijk weer kunnen terugzetten voor een volgende klant. Gemak, eenvoud en zekerheid.”

Neem contact op met Amac Pro

Business benefits van Amac Pro

  • Uitmuntende service
  • Solide security van bedrijfsinformatie en apparatuur
  • Grip op device vloot 
  • Tijdwinst door beheer op afstand
  • Mooie, nieuwe technologie 
  • Eenvoudig en intuïtief gebruik en beheer
Jeroen
maandag 27 maart 2023
Door Jeroen