Terug naar overzicht

Met deze 5 nieuwe functies in macOS Monterey werk je nog prettiger op je Mac

Jeroen
dinsdag 26 oktober 2021
Door Jeroen

Met deze 5 nieuwe functies in macOS Monterey werk je nog prettiger op je Mac

macOS Monterey biedt nieuwe oplossingen en werkwijzen waardoor je nóg meer uit Mac haalt en zo nog efficiënter en productiever kan werken. Hieronder delen we vijf nieuwe toevoegingen, waarvan wij denken dat ze erg handig zijn voor de professionele Mac-gebruiker.

FaceTime 

Houd je FaceTime-gesprekken op je Mac gaande terwijl je tegelijkertijd je hele scherm of alleen een specifieke app deelt. Nu kun je jouw collega’s een link sturen om verbinding te maken via FaceTime, zelfs als zij Windows of Android gebruiken. 

Voor teams en afdelingen bevat de upgrades van FaceTime in macOS Monterey een uitstekend Zoom of Teams-alternatief. Nu kun je presentaties geven via FaceTime en Windows- en Android-gebruikers uitnodigen om samen groepsgesprekken te voeren.

Wis alle inhoud en instellingen

Systeemvoorkeuren biedt nu een optie om alle gebruikersgegevens en door de gebruiker geïnstalleerde apps van het systeem te wissen, terwijl het huidige geïnstalleerde besturingssysteem behouden blijft. Omdat de opslag op Mac-computers altijd versleuteld is met Apple M1-chip of de T2-chip, wordt het systeem onmiddellijk en veilig "gewist" door de coderingssleutels te vernietigen.

'Wis alle inhoud en instellingen' is een handige functie van macOS Monterey voor IT-professionals. Wanneer een apparaat klaar is om buiten gebruik te worden gesteld, kan je een opdracht via jouw MDM-systeem verzenden om gebruikersgegevens veilig van het apparaat te wissen, zónder dat je macOS opnieuw hoeft te installeren. Het opnieuw installeren van macOS kan normaal gesproken gemakkelijk een uur duren en vereist een handmatig proces. Dus voor grotere implementaties zal 'Wis alle inhoud en instellingen' een enorme tijdsbesparing opleveren.

Focus 

De functie Focus geeft je de mogelijkheid om jouw waarschuwingen en meldingen aan te passen op basis van je werk. Dus als je bijvoorbeeld aan de slag gaat en je werk vraagt de nodige concentratie, kan je alle meldingen van Teams, Slack, e-mail, enz. pauzeren. Met Focus blijf je bij de les, wanneer je jezelf moet concentreren. Selecteer uit een lijst met voorgestelde Focus-opties, of maak er zelf een.

Je focusinstellingen worden via iCloud gesynchroniseerd met al je apparaten. Dus als je meerdere Apple-apparaten op het werk gebruikt, heb je er toegang toe. Je status wordt overigens ook automatisch weergegeven in de Berichten-app, zodat mensen weten dat je ze niet negeert.

Snelle notitie

Snelle notitie is een van de nieuwe functies van iPadOS 15. Hiermee kan je snel iets toevoegen aan jouw Apple Notities-database zonder de Notities-app te openen. Ook in macOS Monterey is Snelle notitie beschikbaar. Voeg op je Mac snel een notitie toe met een Interactieve hoek of een sneltoets. 

Energie­besparings­­modus

Energie­besparings­­modus komt naar macOS Monterey na jarenlang op iOS en iPadOS beschikbaar te zijn geweest. Wanneer het is ingeschakeld, verlaagt het de kloksnelheid van het systeem en de helderheid van het scherm om de levensduur van de batterij te verlengen. Hoewel de levensduur van de batterij van de Apple M1-chip indrukwekkend is, is elke manier om deze nog verder te verlengen heel handig.


Ook aan de slag met Mac in jouw organisatie? Bestel Mac via Amac Pro!
En is Mac nog nieuw voor je? We helpen je graag!

Neem contact op


Jeroen
dinsdag 26 oktober 2021
Door Jeroen