Terug naar overzicht

AirTag

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3

AirTag – wat weg is, is gezien

AirTag is een gloednieuw product van Apple. Deze kleine ronde apparaatjes helpen je om al je verloren kostbare bezittingen op te speuren. Ben jij iemand die vaak sleutels verliest? Of wil je er zeker van zijn dat je jouw rugtas altijd terugvindt? Hang er een Apple AirTag aan en je weet zeker dat je ze nooit meer kwijtraakt.

Het nieuwe product van Apple gebruikt geluiden, voelbare en visuele feedback om de locatie van jouw bezittingen vast te stellen. Op het scherm van je iPhone ontvang je visuele aanwijzingen over de locatie van jouw verloren voorwerpen. Het terugvinden van jouw bezittingen doe je via de Zoek mijn-app. De voorwerpen die je koppelt aan een AirTag staan in het Objecten-tabblad. Hier selecteer je het voorwerp dat je wilt terugvinden.

Altijd en overal locatie bepalen

De AirTag is voorzien van de U1-chip van Apple. Dit is een ultra-wideband chip die we ook zien in de nieuwste iPhones. De techniek van deze chip zorgt ervoor dat je tot enkele meters nauwkeurig de locatie van jouw AirTag kunt bepalen.

Dit nieuwe Apple-product werkt zelfs als je niet in de buurt bent. Het accessoire maakt gebruik van het Bluetooth-signaal van iPhones en iPads in de nabije omgeving. Zo kan er altijd een signaal worden doorgegeven aan jouw eigen Apple-apparaat. Deze connectie gaat compleet anoniem, dus jouw gegevens worden nooit met iemand anders gedeeld.

Klein maar fijn

De Apple AirTag is een klein rond schijfje, dat je vastmaakt aan bijvoorbeeld een sleutelbos of een rugtas. Houd er wel rekening mee dat je, als je een AirTag koopt, er ook eventueel een hanger bij moet aanschaffen. De Apple AirTag zelf kun je namelijk niet ergens aan hangen. Kies uit de leren Apple AirTag-sleutelhanger, de normale leren hanger of de hanger van siliconen.

Dit kleine ronde schijfje bevat een knoopcelbatterij die in ieder geval een jaar meegaat. Is de batterij leeg? Dan kun je ‘m makkelijk vervangen. Het is namelijk een CR2032-knoopcelbatterij. En last but not least: de AirTag van Apple is spatwaterbestendig, met een IP67 certificering.

Apple AirTag kopen doe je bij Amac

AirTag koop je bij Amac. Koop je een enkele Apple AirTag? Of gelijk een bundel van vier? Met een zeer uitgebreide website en 50 fysieke Amac Stores kunnen we je altijd helpen. Als je meer advies wilt is er altijd wel een winkel bij jou in de buurt. Onze collega’s helpen je graag verder! Maar de grootste vraag is natuurlijk: aan welk voorwerp hang jij als eerste een AirTag?

Apple begint bij Amac.