Terug naar overzicht

Smart home

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. . . .
 5. 7
 6. 8

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. . . .
 5. 7
 6. 8

Smart home Apple-producten kopen bij Amac

Amac is dé domotica shop waar jij al jouw Apple smart home producten vindt. Bekijk en vergelijk alle Apple smart home-producten om je huis slimmer te maken. Bekijk en vergelijk alle smart home-producten voor Apple om je huis slimmer te maken. Jouw bestelling wordt altijd gratis thuisbezorgd of haal je gratis op in één van onze 50 stores.

Wat is smart home?

Smart home is de verzamelnaam voor alle huiselijke elektronica, en wordt ook wel domotica of huisautomatisering genoemd. Door smart home samen met Apple in jouw huis te integreren, combineer je technologie en diensten met als doel je leven leuker en gemakkelijker te maken. Diverse processen in en om het huis worden namelijk door domotica geautomatiseerd. Zo beveilig je jouw huis, zet je de lampen aan of uit en weet je precies wanneer de zon schijnt. Allemaal vanaf jouw smartphone of tablet.

Smart home in huis samen met Apple

Er zijn diverse domotica systemen van verschillende merken verkrijgbaar. Schaf slimme verlichting aan voor de perfecte sfeer in huis of wanneer je niet in het donker thuis wilt komen. Een beveiligingscamera of alarmsysteem laat jou met een veilig gevoel van huis vertrekken en houdt de boel in de gaten wanneer jij op pad bent. Een slim weerstation laat jou weten wanneer je even tussen de buien door naar de supermarkt kan. Een slimme stekker zorgt ervoor dat jij vanaf je device aangesloten apparaten kan aanzetten en meet ook nog eens het energieverbruik hiervan. Zo is bijna jouw hele huis te automatiseren!

Hoe werkt ‘smart wonen’?

‘Slim wonen’ is mogelijk wanneer de aangesloten apparaten hetzelfde platform ondersteunen, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Fabrikanten kunnen dit platform inbouwen in hun apparaten en apps. Daarbij maakt het niet uit wie de huiselijke elektronica heeft gefabriceerd, zolang ze hetzelfde platform maar ondersteunen.

De platformen die op dit moment door de meeste fabrikanten worden gezien als domotica standaard zijn: Apple HomeKit, Nest Weave en IFTT (If This Than That). Let op: op dit moment is er nog geen standaard platform dat iedere fabrikant gebruikt. Jouw smart home producten zijn los te besturen via de app van de fabrikant, welke te downloaden zijn in de App Store. Ook kan je de apparaten besturen via één centrale app. Zo is er de 'Woning-app' voor Apple HomeKit, 'IFTTT' voor IFTTT en 'Nest - Je huis bij de hand' voor Nest Weave.

Apple HomeKit

HomeKit is het smart home platform dat geïntroduceerd is door Apple. Met HomeKit kun je de slimme apparaten in huis, onafhankelijk van het merk, met elkaar laten communiceren via je iPhone, iPad of Apple Watch. De apparaten zijn los te besturen via de Apple smart home app van de fabrikant, of bedien en beheer ze tegelijk vanuit de Woning-app (beschikbaar vanaf iOS 10) op jouw iPhone, iPad of Apple Watch. Ook Siri speelt een belangrijke rol: zo kun je Siri vragen om de verwarming hoger te zetten of om je favoriete muziek af te spelen.