Terug naar overzicht

Welke MacBook past bij mij?

Welke MacBook past bij mij?

MacBook is ideaal voor al jouw bezigheden. Of je nu veel tekst verwerkt of professioneel video’s monteert: het kan allemaal op een MacBook. Maar welke MacBook is het meest geschikt voor jou?

Zoveel MacBooks, zoveel keuze. Maar maak je geen zorgen, wij gaan je helpen! Hieronder kun je alle beschikbare modellen met elkaar vergelijken. Zo zorgen we ervoor dat je straks met jouw perfecte MacBook aan de slag kunt.

Overzicht

Klik op een van de modellen voor een snelle start:


Welke MacBook past bij mij?

MacBook Air met M1-chip (2020) – Licht zwaargewicht

De dunste en lichtste MacBook is nu beter dan ooit. De nieuwe MacBook Air (2020) maakt gebruik van Apples eigen M1-chip. Vanaf dit jaar zal Apple alle nieuwe MacBooks voorzien van deze superkrachtige M1-chip. De M1-chip in MacBook Air (2020) combineert een centrale processor en een grafische processor. In MacBook Air met M1-chip (2020) staat dat gelijk aan miljarden transistoren van maar 5 nanometer. Dit houdt in dat er extreem veel berekeningen per keer gemaakt kunnen worden, waardoor de nieuwe MacBook Air met M1-chip (2020) tot wel 3,5 keer sneller is dan zijn voorganger. De graphics zijn zelfs tot 5 keer sneller.

“De nieuwe Apple M1-chip heeft miljarden transistoren van maar 5 nanometer en kan dus extreem veel berekeningen per keer maken.”

Dankzij de nieuwe chip is de ventilator verleden tijd. Maak je geen zorgen, MacBook Air met M1-chip (2020) blijft koel, zelfs als je zware programma’s gebruikt. Daarnaast is MacBook Air met M1-chip (2020) ook stiller dan ooit tevoren. Om het pakket af te maken is ook de batterijduur oneindig veel beter. De batterij gaat nu tot wel 18 uur mee!

MacBook Air met M1-chip (2020) maakt naast een nieuwe Apple-chip ook gebruik van verbeterde machine learning. Door de 16-core Neural Engine is MacBook Air met M1-chip (2020) nog slimmer en sneller. Door deze Neural Engine leert MacBook Air met M1-chip (2020) welke apps jij het meeste gebruikt. Hierdoor starten deze nog sneller op, wat zorgt voor extreem goede prestaties.

Zit jij de hele dag achter je computer? Wissel jij veel tussen lichte en zwaardere taken? Dan is MacBook Air met M1-chip (2020) met M1-chip perfect voor jou! De lichtste en krachtigste MacBook ooit staat voor jou klaar, wat je ook van plan bent.

MacBook Air 2020 met M1-chip is voor jou als je:

 • De nieuwe Apple M1-chip wilt ervaren;
 • Tot wel 3,5 keer snellere prestaties wilt.
 • En tot wel 5 keer snellere graphics wilt.
 • De lichtste en stilste MacBook ooit wilt;
 • Van maximaal 18 uur batterijduur wilt genieten;
 • Veel wisselt tussen lichte en zwaardere taken;
Bekijk MacBook Air

Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro met M1-chip (2020) – Bombastische turbo

Ook MacBook Pro (2020) is verbeterd. Met dank aan de krachtige Apple M1-chip kan MacBook Pro (2020) nu nog meer aan. Denk hierbij aan een 3,8 keer snellere centrale processor en een grafische processor die tot wel 5 keer sneller is dan zijn Intel-voorganger. Naast de snelle prestaties geniet je ook van de langste batterijduur in een Mac ooit. MacBook Pro met M1-chip (2020) gaat namelijk tot wel 20 uur mee!

“Ga voor 3,8 keer snellere prestaties, 5 keer snellere graphics en een batterijduur tot wel 20 uur!”

MacBook Pro met M1-chip (2020) is voor iedereen die een beest van een computer nodig heeft. De ventilator van MacBook Pro met M1-chip (2020) leert hoe jij jouw MacBook gebruikt. Hierdoor houdt MacBook Pro met M1-chip (2020) altijd het hoofd koel, of je nu aan het coderen bent of een zware game aan het spelen bent.

Als kers op de taart maakt MacBook Pro met M1-chip (2020) naast de nieuwe Apple-chip ook gebruik van verbeterde machine learning. De 16-core Neural Engine maakt MacBook Pro met M1-chip (2020) nu nog sneller. MacBook Pro met M1-chip (2020) leert welke apps jij het meest gebruikt en start deze nog sneller op. Geniet dus van alleen de beste prestaties.

MacBook Pro 2020 met M21-chip jouw nieuwe Mac als je:

 • Wilt genieten van de nieuwe Apple M1-chip…
 • …en dus een tot 3,8 keer snellere processor wilt…
 • …en tot wel 5 keer snellere grafische prestaties;
 • De beste batterijduur in een Mac ooit (tot 20 uur!)wilt hebben;
 • De snelste MacBook ooit wilt;
 • Veel zware programma’s, games etc. gebruikt.
Bekijk MacBook Pro

Welke MacBook past bij mij?

MacBook Air 13 inch met Intel processor (2020) – De dagelijks compagnon

MacBook Air (2020) is een sterke en lichte MacBook. Je kunt prima urenlang Netflixen, de mooiste artikelen schrijven of fotoboeken maken met MacBook Air (2020). Met een batterijduur tot wel 11 uur heb je niet de de beste batterijduur, zoals bij MacBook Air met M1-chip, maar wel meer dan genoeg voor de normale dagelijkse taken. MacBook Air (2020) is een goede laptop voor iedereen die veel gebruikmaakt van lichte programma’s als Pages of Word, thuis de financiën en boekhouding bijhoudt of graag de mooiste fotoboeken samenstelt van de vakanties.

“MacBook Air (2020) is het laatste model met Intel processor”

Waar de vorige versie van MacBook Air nog begon bij 128GB opslag, begint MacBook Air (2020) bij 256GB opslag - oftewel 33.000 liedjes of 87.000 foto’s! Ook geniet MacBook Air van het Magic Keyboard, hetzelfde toetsenbord als dat in MacBook Pro 16 inch zit. In de vorige versie van MacBook Air werd nog gebruikgemaakt van de Butterfly-switches. Deze toetsen waren erg vatbaar voor schade. De Magic-toetsen van MacBook Air (2020) zijn veel sterker en daardoor erg duurzaam. Met dit nieuwe toetsenbord typ je soepeler dan ooit!

MacBook Air (2020) is het laatste model met een intel processor. In 2020 heeft Apple namelijk haar eigen M1-chip geïntroduceerd, die voortaan wordt gebruikt in haar producten. Hoef je niet per sé het nieuwste product met de beste batterijduur en snelheid? Dan is MacBook Air (2020) met Intel processor een goede keuze.

MacBook Air 13 inch (2020) past bij jou als je:

 • Een zeer lichte computer op zak wilt hebben;
 • Alleen gebruikmaakt van lichtere programma’s;
 • Niet per sé de nieuwe Mi-chip van Apple wil;
 • Wilt genieten van het soepele Magic Keyboard.
Bekijk MacBook Air

Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro 13 inch – Compacte kracht

MacBook Pro 13 inch (2019) is een stuk kleiner dan zijn grote broer MacBook Pro 16 inch. Dit neemt niet weg dat MacBook Pro 13 inch (2019) ook een sterke laptop is. Ben jij op zoek naar een compacte MacBook, maar wil je wel genoeg kracht? Dan is MacBook Pro 13 inch (2019) een goede keuze. Met alle mogelijke aanpassingen stel je altijd een MacBook Pro 13 inch (2019) samen die het best bij je past. Kies je voor een redelijk licht model? Dan heb je wellicht genoeg aan de 1,4Ghz quad-core i5-processor. Wil je liever iets wat dichter in de buurt komt van MacBook Pro 16 inch (2020)? Kies dan voor de 2,8Ghz quad-core i7-processor. Hiermee kun je veel zwaardere programma’s gebruiken.

“MacBook Pro 13 inch is krachtig én makkelijk mee te nemen.”

Al die verschillende processoren: het klinkt heel leuk, maar wat doet zo’n ding nu eigenlijk? 1,4Ghz geeft aan hoeveel berekeningen MacBook per seconde doet. Hoe hoger het getal, hoe sneller het proces. Quad-core staat voor het aantal kernen in de processor. Elke kern doet zijn eigen berekeningen, dus meer kernen = meer berekeningen tegelijkertijd. Aan i5 of i7 zie je hoe sterk de gehele processor is. Een i5-processor is zeker niet slecht ten opzichte van een i7, maar kan gewoonweg minder zware programma’s aan. Voor welke processor je ook kiest: MacBook Pro 13 inch (2019) is zeer krachtig én makkelijk mee te nemen.

MacBook Pro 13 inch (2019) is de beste MacBook voor jou als je:

 • Een compacte, maar krachtige MacBook wilt;
 • Wisselt tussen lichte en zware bezigheden;
 • Wilt genieten van technologie als de Touch-Bar.
Bekijk MacBook Pro

Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro 13 inch met Intel processor (2020) – De laatste van zijn soort

De 2020-versie van MacBook Pro met Intel-processor is er voor iedereen die zware programma's gebruikt. Uitgebreid foto’s bewerken en video’s monteren op locatie? 13-inch MacBook Pro (2020) is een goede keuze. Met het 2020-model is het mogelijk om je opslag uit te breiden tot wel 4TB – oftewel meer dan 1.000.000 foto’s! Bovendien begint het basismodel niet meer bij 128GB opslag, maar bij 256GB.

“MacBook Pro 13 inch (2020) kan je uitbreiden tot wel 4TB opslag – oftewel meer dan 1.000.000 foto’s!”

MacBook Pro 13 inch (2020) heeft nu een processor met Turbo Boost van maximaal 4,1Ghz. Daardoor starten de programma’s heel snel op en kun je nog meer tegelijkertijd doen. Ook geniet MacBook Pro 13 inch (2020) van het Magic Keyboard. De toetsen liggen net iets hoger in de behuizing, waardoor typen een stuk fijner aanvoelt. De Touch Bar zorgt voor de mogelijkheid tot sneller schakelen en voor extra gemak.

MacBook Pro 13 inch (2020) is het laatste Pro-model met een Intel processor. Eind 2020 heeft Apple namelijk haar eigen M1-chip geïntroduceerd, die voortaan wordt gebruikt in haar producten. Hoef je niet per sé het nieuwste product met de beste batterijduur en snelheid? Dan is MacBook Pro (2020) met Intel processor een goede keuze.

MacBook Pro 13 inch (2020) is een must-have als je:

 • Een compacte, maar krachtige MacBook wilt voor redelijk zware taken;
 • Vaak lang en intensief bezig bent;
 • Het gemak van de Touch Bar niet wilt missen;
 • Niet per sé de nieuwe M1-chip van Apple wil;
 • Comfortabeler typen op het sterkere Magic Keyboard essentieel vindt.

Bekijk MacBook Pro


Welke MacBook past bij mij?

MacBook Pro 16 inch – De grootste in zijn klasse

De grootste MacBook is MacBook Pro 16 inch. Ben je op zoek naar een MacBook met extre groot scherm? Wil je een sterke MacBook die zware taken prima aankan? MacBook Pro 16 inch is dan een goede keuze.

“MacBook Pro 16 inch heeft een batterij die de hele dag meegaat. Wel zo fijn als je bezig bent met grote projecten en naderende deadlines.”

Met het Magic Keyboard van Apple voelt het alsof je vingers over de toetsen vliegen. De trackpad is extra groot voor extra gebruiksgemak. Je hebt de fantastische Touch Bar om je taken nog sneller uit te voeren. En zelfs dat is nog niet alles. MacBook Pro 16 inch heeft een batterij die de hele dag meegaat. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je bezig bent met al je grote projecten en naderende deadlines. Een groot voordeel van MacBook Pro 16 inch is bovendien dat je 'm kunt uitrusten met een 8-core i9-processor. Daarnaast kun je ook jouw eigen grafische kaart kiezen..

MacBook Pro 16 inch is ideaal voor jou als je:

 • Zware programma’s soepel moet laten werken;
 • Vaak lang en intensief bezig bent;
 • Het grootste scherm in een MacBook wilt;
 • Wilt genieten van het Magic Keyboard.

Bekijk MacBook Pro


Vergelijk de technische specificaties

De meer technische specificaties hebben we voor je in een overzichtelijk schema gezet. Scroll naar rechts voor meer MacBook-modellen.


Alle MacBooks beschikken over dezelfde versie van macOS. Weet je voor welke MacBook je wilt gaan? Of wil je meer informatie over deze en andere Macs? Bekijk dan snel onze Mac-pagina.

Bekijk alle Mac-modellen